OS i Sotji 2014 dag 16

Alla saker kommer till ett slut, hur roliga de än är.
Tyvärr verkar det ofta ta slut fortare om det är riktigt roligt.
Det är sista dagen för de Olympiska Spelen i Sotji.
Dopningsfallen börjar trilla in. Sachenbacher-Stehle är det största hittills, väldigt tråkigt mest tycker jag. Och en väldig tur att hon bara haft två fjärdeplatser och inga medaljer under dessa spel.

Sista dagen har två riktiga godbitar dock. Femmilen för herrar inleder dagen. Bara att ställa klockan, detta vill man inte missa.
Marcus Hellner har tyvärr blivit sjuk och ställer inte upp. Samma infektion som gjorde att Kalla underpresterade extremt i tremilen på lördagen. Efter Lars Nelson tyvärr inte får ställa upp i femmilen och övriga längdåkare redan åkt hem så ställer Sverige bara upp med tre åkare, Johan Olsson, Daniel Richardsson och Anders Södergren. Alla tre har visat bra form under OS så det kan bli intressant att se vad de kan åstadkomma över fem mil. Jag unnar Anders Södergren all framgång.

Med tanke på de på olika sätt lite svåra uppladdningarna så kan både Johan och Daniel få svårt att orka en fem mil kanske. Återstår att se om de norska herrarna får revansch på samma sätt som de norska damerna. Någon trippel lär vi inte få se men Johnsrud-Sundby och Northug är farliga om de hittat form och fått ordning på skidor.
Dario Cologna har superform även om han inte riktigt orkade sin sista sträcka i sprintstafetten. Legkov gjorde en monstersträcka i stafetten, de båda kan absolut vara med och slåss om segern. Likaså Vylegzhanin och säkerligen ett par till.

Avslutar OS gör Ishockeyfinalen.
Tre Kronor möter Kanada. Det blir en oerhört tuff match där jag håller Kanada som favoriter men Sverige kan såklart utmana och bör ha en chans.
Det lär bli hårt och tufft spel men om Sverige håller huvudet kallt och fokuserar på sitt spel så kan de säkerligen rubba Kanadensarna.
Lundqvist får återigen en nyckelroll, tillsammans med hittills storspelande Erik Karlsson och så gäller det att forwards producerar bra spel som skapar chanser.

Hoppas ni har gillat mina inlägg även om ingen verkar sugen på att kommentera.
Vad har ni tyckt varit bäst med OS i Sotji?
Bästa minnet?
Sämsta minnet?

OS i Sotji 2014 dag 15

Det blev två nya brons samt ytterligare en säkrad medalj. Jättekul för Anna Holmlund att efter sina svåra skador komma tillbaka och ta ett brons. Åkningen såg jättebra ut, framförallt till finalen. Där såg hon inte riktigt lika säker ut i åkningen och hamnade efter nästan från början.
Lag Edin tog sig samman och vann bronsmatchen. Men det vart väldigt mycket jämnare än jag trodde och det var tack vare två rejäla missar från Kina som segern blev möjlig till slut.

Så var det näst sista dagen av OS, känns tråkigt.
Men det är några godbitar kvar. Lördagen bjuder på damernas tremil. Två längdtävlingar återstår av dessa historiskt extremt bra längdspel för Sverige. Det finns en klar medaljchans även på tremilen. Charlotte Kalla är i kanonform, dock har hon haft förkylningssymptom efter stafetten och det är omöjligt att veta om det har satt ner henne åkmässigt. Emot är det återigen norskt. Björgen, Johaug, Weng samt första starten för detta mästerskap Störmer Steira. Kowalscyk har också bra form men är något sämre i fri stil och med brottet på benet i foten tror jag inte hon kommer orka tre mil i toppen. Saarinen om hon orkar hela distansen har också kanonform.

Herrarnas slalom ska avgöras. Innan han skadade knäet var André Myhrer ett medaljhopp i denna gren. Nu är det omöjligt att säga hur det kommer påverka honom men troligen inte positivt. Jag tror den kommer hämma honom för mycket, jag har nästan svårt att se honom fullfölja tävlingen. Tyvärr.
Med honom startar också Mattias Hargin, Markus Larsson och Axel Bäck. Det är ett starkt svenskt slalomlag. Både Hargin och Larsson kan prestera riktiga toppinsatser om det stämmer för dem. Alla fyra bör ta sig till andra åket och det kan mycket väl bli minst tre inom topp-tio. Medalj, ja, kanske. Myhrer är bäst men nog inte imorgon. Jag tror på Larsson.
Hirschel ska definitivt inte räknas bort. Matt och Neureuther är alltid farliga. Kostelic gör sitt sista OS, kanske sin sista säsong och jag unnar honom framgång. Alexis Pintarault kan göra riktiga kanonåk, återstår att se om två kommer under lördagen.

Skidskyttet avslutas för detta OS med en herrstafett.
Sverige ställer upp med Arwidsson, Ferry, Lindström och Bergman. Dock kan Ferry bytas ut mot Christofer Eriksson då även Ferry haft förkylningssymptom. Det är hans sista säsong och sista stora lopp, det är möjligt att de chansar men samtidigt vill nog Ferry kunna prestera bra om han ställer upp, än mer när det gäller hela laget.
Ställer Fourcade upp, han är visst sjuk hörde jag idag, så blir Frankrike farligt. Men favoriter får man nog säga att Norge är. Tyskland och Ryssland vill nog också vara med. Österrike går aldrig räkna bort och Tjeckien har haft ett kanonmästerskap.
Det kan bli en riktigt bra tävling.

OS i Sotji dag 14

Stolpe ut för Damkronorna, väldigt tråkigt för dem men jag misstänkte att Schweiz skulle bli för svåra. Dock borde de nog kunnat stänga till i den tredje perioden. Hoppas de laddar om och kan få lite SOK stöd så vi har några spelare som fortsätter nästa säsong. Curlingdamerna var lite för osäkra för att riktigt gå för seger tyckte jag. Men ett silver kan de vara stolta över när de smält förlusten.
Victor Öhling-Norberg kommer nog försöka glömma det här OS:et så fort som möjligt. Leder sin kvartsfinal inför sista hoppet men vinden tar tag i skidan och han ramlar över mål, tyvärr inte fort nog utan en annan ramlar in i mål med handen före VÖNs. Tråkigt för han såg säker ut och var snabbast i tidskvalificeringen.

Fredagen  bjuder på damernas skicross. Anna Holmlund är det stora svenska hoppet. VÖNs sambo som kämpat sig tillbaka från två riktigt allvarliga skador visade direkt i comebacken att hon är att räkna med. Sandra Näslund ställer också upp, 17 åringen är  i Sotji för att se och lära och för att göra en bra tävling.

Den bästa svenska chansen i det alpina kommer här med damernas slalom. Frida Hansdotter har varit i kanonform hela säsongen, återstår att se om medaljhoppet klarar OS-nerver. Vi ska heller inte glömma Maria PH som kan göra riktigt bra slalomtävlingar. Anna Swenn-Larsson och Emelie Wikström ställer också upp i tävlingen. Alla fyra har bar chans att ta sig till andra åket men topplaceringarna får vi hoppas på från PH och Frida.

Curlingherrarna spelar bronsmatch mot Kina.
Har de kommit över besvikelsen över semifinalförlusten och når upp till sin vanliga nivå ska de slå Kina. Jag tror killarna verkligen vill ha en medalj med sig hem så de tar sig samman och vinner denna match.

Höjdpunkten för många under fredagen är Tre Kronors semifinal mot Finland.
Det lär bli en väldigt hård och jämn match. Sverige är ett i grunden bättre lag men det är långt ifrån säkert att det räcker. Selänne verkar vara ung på nytt.
Jämn match som jag tyvärr tror att Finland drar längsta strået i. Sverige verkar ha stolpe in på skidstadion och stolpe ut i resten av OS.
Men jag räknar inte ut Sverige. Det kan mycket väl bli final på söndag för Tre Kronor.

OS i Sotji dag 13

Man kan visst ha bowlingtur två gånger i samma mästerskap, i alla fall om man heter Emil Jönsson. Även om det var Peterson som de facto körde in i mål som trea efter att Jauhojärvi kört över Tsharnkes skidor. Får väl se hur det går med protesten. Jag tyckte nog det var väl tight när han bytte spår där.
Framförallt väldigt synd när tävlingar avgörs på det sättet.
Stina Nilsson gjorde däremot en väldigt bra insats när hon körde ikapp Herrman på sista sträckan och spurtade ifrån till brons. Riktigt snyggt.
Återigen en bra längddag för ett landslag som håller på att bli historiskt med sina insatser.

Det börjar tunna ut med grenar nu när det bara är några dagar kvar av OS. Känns tråkigt.
Men några godbitar är det kvar, om de nu bara kan gå som jag vill snart.
Torsdagen bjuder på ett svenskt guldhopp, Victor Öhling Norberg i skicross. Väldigt tuff gren där det ofta sker incidenter så att man är bäst betyder inte att man vinner. Victor har en bra chans och har haft bra form hela säsongen. Han själv är inte nöjd om han inte tar medalj så jag säger att han får åka hem med en medalj.
Tillsammans med honom startar även Michael Forslund och John Eklund för Sverige.
Enligt experterna ska banan passa både Victor och Michael bra medan John är en lite mindre och mer teknisk åkare som inte riktigt kommer till sin rätt här

Damkronorna ska spela bronsmatch mot Schweiz. Sett till seminfinalerna tror jag tjejerna får det svårt. Men med en bra dag och att de lyckas få hål på Schweiz grymt duktiga målvakt så kan det bli ett brons till Sverige.
Målvaktsspelet var trots de stora siffrorna bra mot USA i semifinalen. Om Wallner eller Martin Hasson beroende på vem som får stå håller samma nivå i bronsmatchen kan det räcka.

Curlingdamerna spelar final mot Canada, ett Canada som är obesegrat i turneringen. Det blir en väldigt tuff match sett till de senaste mötena lagen emellan. Men det är final i OS, allt kan hända när nerver och medaljer kommer i tankarna.
Bara hoppas Lag Sigfridsson spelar minst lika bra som i semifinalen.

Tyvärr misslyckades Victoria Helgesson i sitt korta program och lyckades inte kvalificera sig för att få åka det fria programmet under torsdagen.

Inför Teamsprint finalen OS dag 12

Efter att ha sett semifinalerna av teamsprinten omreviderar jag lite.
Hattestad för Norge var alldeles för trött efter semin för att jag ska tro att de har någon riktig chans även om Northug verkar visa form med sin sista sträcka.
Tyskarna får man räkna med istället, de gjorde väldigt starka insatser på båda sträckorna.
Kanske är ett vinnande koncept att inte ha renodlade sprintåkare.

Jönsson och Peterson hade inga direkt problem att kvalificera sig även om de gjorde det på tid. Från deras heat däremot visade både finnar och ryssar att de blir att räkna med i finalen. Ryssarna nämnde jag i förra inlägget men finnarna överraskade mig ändå lite grann.

Även på damsidan imponerade Finland och går inte helt att räkna bort. Randall visade med USA att hon är i hyfsad form. Norskorna övertygade med en klar heatseger.

Bland herrarna tror jag Ryssland blir svåra att tas med. Svenskarna har en bra chans men räkna heller inte bort Kazakstan eller Finland. Om Tyskland orkar köra på samma sätt ett race till så blir även de att räkna med. Dario Cologna visade bra form men frågan är om lillebror Gianluca håller måttet på sistasträckan. Jag är tveksam till det.

OS i Sotji dag 12

Det var inte en riktigt lyckad svenskdag. Men så var det ju inga längdtävlingar heller.
Jessica Lindell-Vikarby hade som hon själv sa, en gång i livet har jag den här chansen i OS och jag sumpar den. Hon hade verkligen läget men det flyt som varit så självklart den här säsongen fanns inte där.
I skidskyttet var det samma visa som det varit detta OS, antingen funkar inte åkning eller inte skytte. Den här gången var det framförallt skyttet som inte fungerade fullt ut. Dock gjorde medaljörerna väldigt bra lopp så frågan är om det hade räckt ändå.
Bara ladda om för stafetten där det är höga förväntningar på de svenska herrarna.

Onsdagen bjuder på flera svenska medaljchanser.
Först ut på morgonen är dock herrarnas första åk i storslalom. André Myhrer avstår för att satsa allt på slalomen efter smällen mot knäet i förra veckan. Matts Olsson försvarar de svenska färgerna men måste nog överträffa sig själv för att nå en pallplats här.
Marcel Hirscher gör entré i OS, inte hans bästa gren men han kan mycket väl vinna ändå. Ted Ligety är farlig de gånger han håller ihop och kommer ner i båda åken. Alexis Pinturault ska inte heller glömmas bort.

Tre Kronor spelar kvartsfinal, ska de bryta sin förbannelse från de senaste spelen är det Slovenien som ska besegras. Det bör gå, det bör inte vara något större problem. Men så har det varit förut och det har inte gått ändå. Återstår att se om Lundqvist spikar igen, då vinner Sverige.

Sveriges klart bästa medaljchanser för dagen kommer inte helt oväntat i längdspåren. Det är dags för sprintstafetter för damer och herrar. Med Stina Nilsson istället för Charlotte Kalla som vill vila så minskar damernas chanser något men Nilsson har hög kapacitet, dock är hon sällan jämn i sina prestationer. Har hon en bra dag samtidigt som Ida Ingemarsdotter får det att klaffa i spåret så kan de absolut nå pallen.
Herrarna har en ännu bättre chans med medaljörerna från den individuella sprinten, Emil Jönsson och Teodor Peterson. Men då krävs det att Jönssons rygg håller hela dagen den här gången, man kan inte räkna med bowlingtur två gånger samma mästerskap.
Norge blir svåra motståndare på både dam- och herrsidan om de fått ordning på form och valla, Björgen kör med individuella medaljösen Flugstad-Östberg och på herrsidan är det guldvinnaren Hattestad som ställer upp tillsammans med Northug som var den enda norrman som gjorde en bra stafettsträcka i det norska laget. Dario Cologna tävlar med sin lillebror och det kan räcka långt. Ryssarna vill gärna vinna på hemma plan. På damsidan har USA ett bra lag på papperet. Det blir säkerligen roliga tävlingar, tighta och spännande.

Det är dags för Victoria Helgesson att börja sin tävlan. Damernas kortprogram är på kvällen. Victoria kan om hon åker på sin toppnivå nå en topp fem placering men det är tyvärr inte troligt. Når hon topp tio är det mycket bra. Topp fem vore extremt bra. Inte omöjligt men inte speciellt troligt.

Under dagen spelar båda curlinglagen semifinaler.
Lag Sigfridsson möter Schweiz, de kan mycket väl vinna men har inte riktigt spelat på sin absoluta topp på ett jämnt sätt denna turnering.
Lad Edin möter Storbritannien, herrarna har spelat mycket bra denna turnering och bör kunna vinna denna semifinal också.
Det är inte alls omöjligt att vi har två svenska lag i OS final i curling efter semifinalerna. Men det gäller att stenarna curlar rätt och det gör de inte alltid.

OS i Sotji dag 11

Damkronorna hade inte en chans mot USA. De blev utspelade från början vilket vi misstänkte skulle ske. Bara ladda om för bronsmatchen mot Schweiz. Med tanke på semifinalerna skulle jag hålla Schweiz som favoriter. Det får vi se på torsdag.

Under tisdagen görs det ytterligare ett försök att köra masstartens skidskytte.
Hörde att svenskarna inte ställt om dygnsrytmen helt så det kanske var bra att den inte kördes så tidigt på morgonen för dem.

Det är storslalom för damer på schemat, första åket är flyttat till 6:30 så det är bara att ställa klockan eller en video. Maria Pietilä-Holmner och Jessica Lindell-Vikarby är de stora hoppen för Sverige. Båda har visat bra form under hela eller delar av denna säsong. Men det är tight i toppen och det är sällan långt ifrån en uråkning när man satsar för Guld. Underlaget kommer tydligen ställa till problem så det blir intressant att se hur de tacklar ett såkallat dåligt underlag.
Förhoppningsvis går det att köra båda åken samma dag men det låter tveksamt.
Återstår att se hur dagen utvecklas.

OS i Sotji dag 10

Återigen en grym svensk dag på längdstadion, dock inte alls lika oväntat denna gång.
Som jag misstänkte så hakade Sverige av Norge långt innan Northug ens fick klappen på axeln. Att det skulle vara Lars Nelson som hakade av nästan hela fältet, det trodde jag nog inte riktigt. Kanonlopp av Lars, tur det när han petade Södergren.
Övriga åkare gjorde egentligen vad man kunde vänta sig.
Motståndarna underpresterade lite, minst sagt.
Ryssarna  hängde inte alls med, förutom Legkov som gjorde en monsteravslutning på sin sträcka. Norrmännen gick inte att känna igen. Sundby började sin sträcka som om han vore i Tour de ski form, men sista varvet var han närmare att hälsa på den vägg som Brink verkade ha skickat mot Sotji. Trots allt hån mot Northug så åkte han jämt med Hellner utan att ha nåt direkt att köra för.

Det är två längdtävlingar kvar i OS. Det kan bli många svenska framgångar. Sprintstafetterna har vi bra lag för både damer och herrar oavsett vilka som ställer upp. Dock stort plus om de lyckas övertyga Kalla om att hon ska åka.

Det var för dimmigt för att köra skidskyttet under söndagen så de flyttades till måndag morgon. Min sömn tackar inte för det.. Men hoppas det ger mina favoriter lite mer framgångar då. Därför blir det i princip samma text som igår, inget har ju ändrats. Jag vet inte om någon är väldigt dålig på att köra tidigt på morgonen, annars kunde det spelat in, som för Stefan Nystrand i simning.

Masstarten i skidskytte är den sista individuella tävlingen för herrarna i detta OS. Det är lite olika kvoter för att få starta men både Fredrik Lindström och Björn Ferry har kvalat in. Tävlingsformen passar dem bägge så får de till skytte och åkning samtidigt den här gången kan de slåss om medaljer. Martin Fourcade blir svårstoppad även denna gång. Björndalen kan man aldrig räkna bort. Svendsen väntar fortfarande på en fullträff. Moravec och Beatrix verkar ha toppat formen perfekt och gillar man mot man tävlingar.

Damkronorna slog ut Finland i en grym kvartsfinal. Nu är det dags för semifinal och det är en ännu tuffare match, förstås. Nu är det USA som står för motståndet och Sverige måste nästan utföra en bragd för att slå ut amerikanskorna. Men det kan gå, de har gjort det förut. Dock har formen verkat sviktande senaste åren. Men får de det att stämma så kan det räcka till final. Återigen är det viktigt att den som vaktar svenska målburen har en riktigt bra dag.

Sista omgången i Round Robin för curlingdamerna.
Svenskorna besegrade ryskorna knappt igår men det var en väldigt viktig seger. Slutspelet är nära och matchen mot Japan ska inte vara något större problem.

OS i Sotji dag 9

Att Sveriges första guld skulle komma på längdstadion var väl inte helt oväntat sett till detta OS. Men att det skulle komma på det sättet som det gjorde och just i stafett, det var lite mer oväntat. Inför OS var norskorna stora favoriter. Under mästerskapet har deras form varit mer tveksam efter öppningsloppet medan svenskorna radat upp kanonprestationer.
Dock, jag får säga att jag hade svårt tro att Kalla, trots sin superform, faktiskt skulle både orka gå ikapp och sedan spurta ner sprintspecialisten Hermann och finska Lähteenmäki. En oerhört stark prestation av Kalla. Så stark att det är svårt att begripa att hon gjorde det.

Curling herrarna säkrade i princip slutspelsplatsen medan damernas lag förlorade en match men vann sin sista chans att gå vidare.
Super Gn blev lite farsartad, 8 av den 9 första åkarna åkte ur på 2 olika ställen. Synd två svenskor fanns bland dem. Kling hade grymma mellantider men vad hjälper det när hon inte klarade alla portar in mot mål. Många åkte ur även senare i startfältet.

Söndagen bjuder på det som är höjdpunkt för många under ett mästerskap, åskådare såväl som deltagare. Det är dags för herrarna längdstafett. Ser man till hur det sett ut i veckan så får man säga att Sverige är favoriter. Lars Nelson och Daniel Richardsson kör första och andra sträckan. När det blir fristil så tar Johan Olsson över för att sedan lämna över till Marcus Hellner. Motståndare finns det så klart. Norge kan man inte låta bli att nämna i en stafett även om de inte verkar ha toppat formen till mästerskapet. Kanske är så att det inte går att ha toppform både i tour de ski och OS samma säsong.
Northug är med i laget och kör sista sträckan, de hade nåt träningspass under lördagen där han fick de svar han ville från kroppen.
Dock tror jag Sverige kan hänga av Norge innan sistasträckan. Kan man slippa vill man nog inte ha Northug med in på upploppet även om han har dålig form.
Men Jespersen och sedan Sundby kan få svårt hänga på Richardsson och Olsson.
Är det ryska laget med efter de klassiska sträckorna så kan de bli farliga. De två toppåkarna Legkov och Vylegzhanin ställer upp denna gång.

Masstarten i skidskytte är den sista individuella tävlingen för herrarna i detta OS. Det är lite olika kvoter för att få starta men både Fredrik Lindström och Björn Ferry har kvalat in. Tävlingsformen passar dem bägge så får de till skytte och åkning samtidigt den här gången kan de slåss om medaljer. Martin Fourcade blir svårstoppad även denna gång. Björndalen kan man aldrig räkna bort. Svendsen väntar fortfarande på en fullträff. Moravec och Beatrix verkar ha toppat formen perfekt och gillar man mot man tävlingar.

Curlinglagen spelar sina avslutande gruppspelsmatcher. Lag Edin har övertygat medan det är lite mer tveksamt för Lag Sigfridsson. Vi ser fram emot att båda ska slåss om medaljer. Bara damerna tar sig vidare men det bör de klara av under söndagen.

OS dag 8

En riktig kanondag på längdåkningsstadion. Två medaljer, båda med bragdeftersmak. Att Johan Olsson faktiskt lyckades ta medalj med den senaste månaden han haft är en mindre bragd. Att Daniel Richardsson som jag ändå varnade lite för igår också lyckades ta en medalj är en bragd. Bilolyckan i somras som kostade en nära vän till honom livet och inte var långt ifrån att kunna ta livet av Richardsson också. Han bröt benet, skadade korsband och ligament och fick hela försäsongen förstörd.
Han valde att inte operera knäet utan bygga upp musklerna runt omkring istället. Att med den uppladdningen skida in på bronsplatsen, det är oerhört starkt jobbat.
Bragdpallen får sin topp med en överlägsen Dario Cologna som tar sitt andra OS-guld. Han var så överlägsen att han åkte ikapp Johan Olsson som startade 30 sekunder framför honom. Ett lopp innan OS och sedan två guld och det är inte slut än för Cologna. Hans gest efter mål var en kopia av det Dählie gjorde för flera år sedan. Invänta sista deltagaren som är ett så kallat blåbär men ändå gör en grym prestation och gratulera honom. Mycket snyggt av Dario, mycket mycket snygg gest.

Lördagen bjuder på mycket svenskt. Först ut är damcurlingen som närmar sig slutspel. Det ser bra ut för lag Sigfridsson och det kan mycket väl räcka till medalj så småningom.

Alpint är det dags för Super-G. Jessica Lindell-Vikarby gör sin första start i OS och det ska bli intressant att se vilken form hon är i. Kajsa Kling ger sig i kast med utförsbackarna i Sotji igen. Förhoppningsvis med bättre lycka denna gång. Sara Hector fortsätter samla på sig erfarenhet för framtiden. Återigen varnar jag för Mancuso och Lara Gut men efter störtloppet kan jag inte lämna Maze utanför tipset. Kanske Gisin kan blanda sig i även denna tävling. Jag ser det som att svenskorna får svårt att ta medalj men med en riktig fullträff kanske det kan gå.

David Andersson ska sätta Sverige på skridskokartan igen. Hans första start i OS var inte så framgångsrik, krånglande smalben satte krokben för honom. Förhoppningsvis går det bättre för honom på 1500m.

För att fortsätta de framgångsrika längddagarna är det dags för damernas stafett.
Med tanke på hur det sett ut hittills är det svårt att inte tro att svenskorna har ett kanonläge att ta medalj. Norskorna är dock favoriter till guldet trots svagare insatser den senaste tävlingen. Något oväntat kör Anna Haag tredje sträckan och det kan bli avgörande. Först ska Emma Wikén hänga på Therese Johaug som lär dra på i maxfart. Lyckas hon med det ska Haag helst haka av Astrid Uhrenholt Jacobsen som kör tredje sträckan. Har de sällskap inför sista sträckan är det upp till Charlotte Kalla i storform att försöka slå Marit Björgen som började med topplopp i skiathlonen men sedan har visat sig betydligt mer mänsklig i sprinten och efterföljande 10km. Finland brukar ha ett bra lag men de ska få svårt att rå på Norge och Sverige i dagsläget.

Damkronorna spelar kvartsfinal mot Finland. Det kommer att bli en tuff match. Det gäller att den målvakt som får stå, Martin Hasson eller Wallner gör en toppmatch samtidigt som resten av laget har en riktigt bra dag. På slutet har damkronorna haft svårt i slutspel och mot Finland. Vinner de är det match om medaljerna som gäller sen.
Det kan mycket väl gå för Sverige men det kommer att bli hårt.

Lag Edin kan säkra en plats i semifinalen i curlingen genom att besegra Tyskland. Med tanke på hur de båda lagen spelat hittills i OS så bör semifinalplatsen vara klar efter den matchen. Lag Edin imponerar fortsatt i turneringen.

Herrkronorna spelar sin sista gruppmatch på kvällen. Lettland står för motståndet. I fredagens match såg Tre Kronor inte helt övertygande ut men Schweiz är ett bra lag.
Lettland ska de besegra men samtidigt får de inte underskattas.
En riktigt kul dag väntar jag mig. Med många spännande tävlingar och faktiskt, fler svenska framgångar.

Vad väntar ni er av dagen?
Och vad har varit roligast hittills under OS?