OS i Sotji dag 9

Att Sveriges första guld skulle komma på längdstadion var väl inte helt oväntat sett till detta OS. Men att det skulle komma på det sättet som det gjorde och just i stafett, det var lite mer oväntat. Inför OS var norskorna stora favoriter. Under mästerskapet har deras form varit mer tveksam efter öppningsloppet medan svenskorna radat upp kanonprestationer.
Dock, jag får säga att jag hade svårt tro att Kalla, trots sin superform, faktiskt skulle både orka gå ikapp och sedan spurta ner sprintspecialisten Hermann och finska Lähteenmäki. En oerhört stark prestation av Kalla. Så stark att det är svårt att begripa att hon gjorde det.

Curling herrarna säkrade i princip slutspelsplatsen medan damernas lag förlorade en match men vann sin sista chans att gå vidare.
Super Gn blev lite farsartad, 8 av den 9 första åkarna åkte ur på 2 olika ställen. Synd två svenskor fanns bland dem. Kling hade grymma mellantider men vad hjälper det när hon inte klarade alla portar in mot mål. Många åkte ur även senare i startfältet.

Söndagen bjuder på det som är höjdpunkt för många under ett mästerskap, åskådare såväl som deltagare. Det är dags för herrarna längdstafett. Ser man till hur det sett ut i veckan så får man säga att Sverige är favoriter. Lars Nelson och Daniel Richardsson kör första och andra sträckan. När det blir fristil så tar Johan Olsson över för att sedan lämna över till Marcus Hellner. Motståndare finns det så klart. Norge kan man inte låta bli att nämna i en stafett även om de inte verkar ha toppat formen till mästerskapet. Kanske är så att det inte går att ha toppform både i tour de ski och OS samma säsong.
Northug är med i laget och kör sista sträckan, de hade nåt träningspass under lördagen där han fick de svar han ville från kroppen.
Dock tror jag Sverige kan hänga av Norge innan sistasträckan. Kan man slippa vill man nog inte ha Northug med in på upploppet även om han har dålig form.
Men Jespersen och sedan Sundby kan få svårt hänga på Richardsson och Olsson.
Är det ryska laget med efter de klassiska sträckorna så kan de bli farliga. De två toppåkarna Legkov och Vylegzhanin ställer upp denna gång.

Masstarten i skidskytte är den sista individuella tävlingen för herrarna i detta OS. Det är lite olika kvoter för att få starta men både Fredrik Lindström och Björn Ferry har kvalat in. Tävlingsformen passar dem bägge så får de till skytte och åkning samtidigt den här gången kan de slåss om medaljer. Martin Fourcade blir svårstoppad även denna gång. Björndalen kan man aldrig räkna bort. Svendsen väntar fortfarande på en fullträff. Moravec och Beatrix verkar ha toppat formen perfekt och gillar man mot man tävlingar.

Curlinglagen spelar sina avslutande gruppspelsmatcher. Lag Edin har övertygat medan det är lite mer tveksamt för Lag Sigfridsson. Vi ser fram emot att båda ska slåss om medaljer. Bara damerna tar sig vidare men det bör de klara av under söndagen.

This entry was posted in OS Sotji, Sport and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply