OS i Sotji dag 14

Stolpe ut för Damkronorna, väldigt tråkigt för dem men jag misstänkte att Schweiz skulle bli för svåra. Dock borde de nog kunnat stänga till i den tredje perioden. Hoppas de laddar om och kan få lite SOK stöd så vi har några spelare som fortsätter nästa säsong. Curlingdamerna var lite för osäkra för att riktigt gå för seger tyckte jag. Men ett silver kan de vara stolta över när de smält förlusten.
Victor Öhling-Norberg kommer nog försöka glömma det här OS:et så fort som möjligt. Leder sin kvartsfinal inför sista hoppet men vinden tar tag i skidan och han ramlar över mål, tyvärr inte fort nog utan en annan ramlar in i mål med handen före VÖNs. Tråkigt för han såg säker ut och var snabbast i tidskvalificeringen.

Fredagen  bjuder på damernas skicross. Anna Holmlund är det stora svenska hoppet. VÖNs sambo som kämpat sig tillbaka från två riktigt allvarliga skador visade direkt i comebacken att hon är att räkna med. Sandra Näslund ställer också upp, 17 åringen är  i Sotji för att se och lära och för att göra en bra tävling.

Den bästa svenska chansen i det alpina kommer här med damernas slalom. Frida Hansdotter har varit i kanonform hela säsongen, återstår att se om medaljhoppet klarar OS-nerver. Vi ska heller inte glömma Maria PH som kan göra riktigt bra slalomtävlingar. Anna Swenn-Larsson och Emelie Wikström ställer också upp i tävlingen. Alla fyra har bar chans att ta sig till andra åket men topplaceringarna får vi hoppas på från PH och Frida.

Curlingherrarna spelar bronsmatch mot Kina.
Har de kommit över besvikelsen över semifinalförlusten och når upp till sin vanliga nivå ska de slå Kina. Jag tror killarna verkligen vill ha en medalj med sig hem så de tar sig samman och vinner denna match.

Höjdpunkten för många under fredagen är Tre Kronors semifinal mot Finland.
Det lär bli en väldigt hård och jämn match. Sverige är ett i grunden bättre lag men det är långt ifrån säkert att det räcker. Selänne verkar vara ung på nytt.
Jämn match som jag tyvärr tror att Finland drar längsta strået i. Sverige verkar ha stolpe in på skidstadion och stolpe ut i resten av OS.
Men jag räknar inte ut Sverige. Det kan mycket väl bli final på söndag för Tre Kronor.

This entry was posted in OS Sotji, Sport and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply