Fokusera på rätt saker…

Jodå, men det låter ju enkelt.
Det kanske det är för vissa men för mig är det inte det.
Jag har alldeles för lätt att fokusera på fel saker.
Eller, fel är väl kanske inte rätt ord, men inte de saker som vore bäst för mig.
Och inte på det sätt som vore bäst heller.

Det är så mycket lättare att fokusera på dåliga saker folk sagt eller som jag känner och därför försöka ändra dem eller acceptera dem som sanna eller något sådant.
Istället för att fokusera på de bra saker som folk säger eller som jag kan känna ibland.
Beröm för saker eller konstaterande av saker jag jobbat på men inte tror gett resultat.

Det är något jag försöker jobba på senaste åren.
Dels att fokusera på sådant jag kan påverka, vad andra tycker om mig eller saker jag gör är till exempel ganska dumt fokusera på för det är förbannat svårt påverka.
Hur jag agerar både privat och på jobbet är saker jag kan påverka, det påverkar troligen i det långa loppet även hur andra ser mig. I alla fall de som betyder något, de som inte vill tro eller tycka bra saker kommer aldrig att göra det vad jag än gör.

Fokusera på min egen fysiska hälsa i den mån jag kan med de begränsningar jag har är något jag är bra på, ibland… Men det är så mycket lättare att se de framsteg jag inte gör eller inte kan göra än de saker som faktiskt förändras till det bättre av träningen.
Lite av en motivationsfråga men också en inställningsfråga på många sätt.

Sluta bry mig så mycket om saker och personer jag inte kan påverka eller som inte bryr sig om mig blir mer och mer viktigt. Lägga den energi jag faktiskt har på det jag kan påverka som ger något tillbaka. Det är något jag verkligen ska sikta på framöver.
Men det lär göra rätt ont på vägen då jag lätt bryr mig för mycket om fel personer.
Men bara försöka och samtidigt försöka sluta lägga energi på sånt som sårar mig till slut.

Alla tips på hur man gör för att hitta motivation och hur man slutar bry sig tages tacksamt emot…

This entry was posted in Blogg, Livet and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply