OS i Sotji 2014 dag 15

Det blev två nya brons samt ytterligare en säkrad medalj. Jättekul för Anna Holmlund att efter sina svåra skador komma tillbaka och ta ett brons. Åkningen såg jättebra ut, framförallt till finalen. Där såg hon inte riktigt lika säker ut i åkningen och hamnade efter nästan från början.
Lag Edin tog sig samman och vann bronsmatchen. Men det vart väldigt mycket jämnare än jag trodde och det var tack vare två rejäla missar från Kina som segern blev möjlig till slut.

Så var det näst sista dagen av OS, känns tråkigt.
Men det är några godbitar kvar. Lördagen bjuder på damernas tremil. Två längdtävlingar återstår av dessa historiskt extremt bra längdspel för Sverige. Det finns en klar medaljchans även på tremilen. Charlotte Kalla är i kanonform, dock har hon haft förkylningssymptom efter stafetten och det är omöjligt att veta om det har satt ner henne åkmässigt. Emot är det återigen norskt. Björgen, Johaug, Weng samt första starten för detta mästerskap Störmer Steira. Kowalscyk har också bra form men är något sämre i fri stil och med brottet på benet i foten tror jag inte hon kommer orka tre mil i toppen. Saarinen om hon orkar hela distansen har också kanonform.

Herrarnas slalom ska avgöras. Innan han skadade knäet var André Myhrer ett medaljhopp i denna gren. Nu är det omöjligt att säga hur det kommer påverka honom men troligen inte positivt. Jag tror den kommer hämma honom för mycket, jag har nästan svårt att se honom fullfölja tävlingen. Tyvärr.
Med honom startar också Mattias Hargin, Markus Larsson och Axel Bäck. Det är ett starkt svenskt slalomlag. Både Hargin och Larsson kan prestera riktiga toppinsatser om det stämmer för dem. Alla fyra bör ta sig till andra åket och det kan mycket väl bli minst tre inom topp-tio. Medalj, ja, kanske. Myhrer är bäst men nog inte imorgon. Jag tror på Larsson.
Hirschel ska definitivt inte räknas bort. Matt och Neureuther är alltid farliga. Kostelic gör sitt sista OS, kanske sin sista säsong och jag unnar honom framgång. Alexis Pintarault kan göra riktiga kanonåk, återstår att se om två kommer under lördagen.

Skidskyttet avslutas för detta OS med en herrstafett.
Sverige ställer upp med Arwidsson, Ferry, Lindström och Bergman. Dock kan Ferry bytas ut mot Christofer Eriksson då även Ferry haft förkylningssymptom. Det är hans sista säsong och sista stora lopp, det är möjligt att de chansar men samtidigt vill nog Ferry kunna prestera bra om han ställer upp, än mer när det gäller hela laget.
Ställer Fourcade upp, han är visst sjuk hörde jag idag, så blir Frankrike farligt. Men favoriter får man nog säga att Norge är. Tyskland och Ryssland vill nog också vara med. Österrike går aldrig räkna bort och Tjeckien har haft ett kanonmästerskap.
Det kan bli en riktigt bra tävling.

This entry was posted in OS Sotji, Sport and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply