OS i Sotji 2014 dag 16

Alla saker kommer till ett slut, hur roliga de än är.
Tyvärr verkar det ofta ta slut fortare om det är riktigt roligt.
Det är sista dagen för de Olympiska Spelen i Sotji.
Dopningsfallen börjar trilla in. Sachenbacher-Stehle är det största hittills, väldigt tråkigt mest tycker jag. Och en väldig tur att hon bara haft två fjärdeplatser och inga medaljer under dessa spel.

Sista dagen har två riktiga godbitar dock. Femmilen för herrar inleder dagen. Bara att ställa klockan, detta vill man inte missa.
Marcus Hellner har tyvärr blivit sjuk och ställer inte upp. Samma infektion som gjorde att Kalla underpresterade extremt i tremilen på lördagen. Efter Lars Nelson tyvärr inte får ställa upp i femmilen och övriga längdåkare redan åkt hem så ställer Sverige bara upp med tre åkare, Johan Olsson, Daniel Richardsson och Anders Södergren. Alla tre har visat bra form under OS så det kan bli intressant att se vad de kan åstadkomma över fem mil. Jag unnar Anders Södergren all framgång.

Med tanke på de på olika sätt lite svåra uppladdningarna så kan både Johan och Daniel få svårt att orka en fem mil kanske. Återstår att se om de norska herrarna får revansch på samma sätt som de norska damerna. Någon trippel lär vi inte få se men Johnsrud-Sundby och Northug är farliga om de hittat form och fått ordning på skidor.
Dario Cologna har superform även om han inte riktigt orkade sin sista sträcka i sprintstafetten. Legkov gjorde en monstersträcka i stafetten, de båda kan absolut vara med och slåss om segern. Likaså Vylegzhanin och säkerligen ett par till.

Avslutar OS gör Ishockeyfinalen.
Tre Kronor möter Kanada. Det blir en oerhört tuff match där jag håller Kanada som favoriter men Sverige kan såklart utmana och bör ha en chans.
Det lär bli hårt och tufft spel men om Sverige håller huvudet kallt och fokuserar på sitt spel så kan de säkerligen rubba Kanadensarna.
Lundqvist får återigen en nyckelroll, tillsammans med hittills storspelande Erik Karlsson och så gäller det att forwards producerar bra spel som skapar chanser.

Hoppas ni har gillat mina inlägg även om ingen verkar sugen på att kommentera.
Vad har ni tyckt varit bäst med OS i Sotji?
Bästa minnet?
Sämsta minnet?

This entry was posted in OS Sotji, Sport and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply