Tar de chansen

Så var det dags för avgörandet.

Eller, det kan även skjuta upp ett avgörande till tisdag. Beror helt på hur Sverige hanterar England ikväll. Fast kanske beror det på hur England hanterar oss snarare.

Startelvan för Sverige:

Andreas Isaksson – Andreas Granqvist, Jonas Olsson, Olof Mellberg, Martin Olsson – Kim Källström, Anders Svensson – Sebastian Larsson, Zlatan Ibrahimovic – Johan Elmander.

Bytena i elvan gör chansen lite större. Lustig spelar inte, ska vara på grund av skada men jag är nöjd så länge han inte spelar. Granqvist är stabilare i försvaret men om han klarar offensiven som behövs återstår att se.

Jonas Olsson som mittback mot England kan passa bra, han är bra i luften och det kan behövas mot Terry och Lescott.

Anders Svensson istället för Toivonen är bra. Eller, jag ville ha in rutinerade Svensson men frågan är om det inte vore bättre ta ut Elm som såg lite osäker ut i matchen mot Ukraina. Elm är en väldigt bra spelare med stor talang men han kanske ska börja som inhoppare i några matcher innan han kör från start.

Ska också bli intressant att se om Zlatan får till sitt spel mot England den här gången, han kan lite på bevakning från Terry eller Lescott på hörnorna. Och för den svenska backlinjen gäller det att se upp med Englands snabba kontringar och omställningar.

Elmander tillbaka är väldigt bra, han har visat att han passar med Zlatan och får ut sin kapacitet i rollen som toppforward. Bara att hoppas att hans fot håller, att det inte är för tidigt att köra en hel match i stället för inhopp.

This entry was posted in Fotbolls EM 2012, Sport. Bookmark the permalink.

Leave a Reply