Förlust inledde

Sverige inleder EM med en förlust mot hemmanationen Ukraina.

En rättvis förlust får jag nog säga. Ukraina spelade bättre sett över hela matchen och verkade vilja mer. Det var alldeles för tveksamheter i Sveriges backlinje.

Mellberg hinner inte med när Shevchenko tar en löpning vid första målet. En löpning där Mellberg egentligen är före från början men inte reagerar när Scheva tar sin löpning mot bollen.

Sveriges mål är snyggt även om jag tycker det är lite osportsligt att ha ett långt anfall med en motståndare liggande skadad. Zlatans klack är snygg och välplacerad.

Mindre bra insats vid Ukrainas 2-1 mål. Är det någon spelare som man ska markera vid en fast situation är det en av världens bästa måltjuvar. Han smyger upp bakom Zlatan och är det då Zlatan som ska ha koll på honom så gör han en riktig markeringsmiss. Fast bollen letar sig in vid stolpen, den stolpe som Mikael Lustig vaktade och släppte en halvmeter till. Det går inte att spela sådant försvar.

Lustig bör inte spela nästa match  med tanke på dagens insats, jag är även mycket tveksam till Martin Olssons insats på andra ytterbacksplatsen. Safari ökade sina chanser till spel utan att sätta sin fot på plan.

Mittfältet var väldigt osynligt i första halvlek, väldigt osäkert och det måste till förändringar om vi ens ska ha en chans mot Frankrike och England. Svensson vill jag nog ha in på planen, han kan ersätta nästan vem som helst men måste jag välja så tar jag ut Toivonen och sätter in Svensson där. Rosenberg tyckte jag nog gjorde en godkänd insats även om Elmander är vassare.

Det måste in mer mod i Svenska laget. De måste våga och satsa och springa hela matchen. Våga försöka.

Zlatan visade bra moral idag, ingen gamnacke förrän absolut sista minuterna och han spelade överlag bra i matchen. Men många insatser var högst tveksamma i dagens match.
This entry was posted in Fotbolls EM 2012, Sport. Bookmark the permalink.