Drömmål av Zlatan

När det inte var någon press på Sverige så spelade de turneringens bästa fotboll. Fast den första halvleken var inte mycket att se. Andra halvlek blev det bra fart på Sveriges spel. Dessutom fick nog fransmännen reda på att England tagit ledningen i sin match vilket gjorde att de var vidare till kvartsfinal, oavsett resultat.

Men oavsett vad så är målet Zlatan gör extremt snyggt. Det är fotbollsgodis och visar att han är en av världens bästa spelare när han är på humör och har rätt lagkompisar. Det har han inte alltid i landslaget men passningen var läcker.

Överhuvudtaget var det ett mycket piggt inhopp av Chippen. Han har gjort bra inhopp i alla matcher och man kan ju fråga sig vad som krävs för att han ska få spela från start egentligen?

Mellberg dominerade försvaret, var överallt och räddade flera farliga lägen.

Hoppas han går att övertyga att fortsätta i landslaget ett bra tag till för jag ser ingen som i dagsläget kan ersätta honom.

Mittfältet fungerade bra idag. Antingen var det att det stämde eller så var det lättare att spela utan pressen att behöva prestera för att gå vidare.

Toivonen på topp hade inte bästa tajmingen idag. Alldeles för många offside varav ett flertal var onödiga. Han borde gjort mål på flera chanser.

Seb Larssons mål är ett distinkt skott men det kommer till efter Holméns underbara förspel där skottlobbvarianten gick i ribban. Bara för Seb att klippa till bollen in i nät.

Zlatan gör ett bra EM. Han visar kämpaglöd nästan hela matcherna och ger inte upp så länge chansen finns. Han visar att han vill ha bollen i straffområdet och han försöker nästan hela tiden skapa lägen. Ibland saknar han tajminen i passningen, ibland saknas tajmingen från kompisarna.

Sverige tog över stora delar av andra halvlek, jag tror att ju längre matchen led och Ukraina i den parallella matchen inte kvitterade så gick nog fransmännens tankar mot kvartsfinalen där de får den icke alls önskvärda uppgiften att möta Spanien.

Det finns en framtid för Sveriges lag. Men backlinjen måste bli stabilare, en ny general måste in och ersätta Mellberg om han lägger av. Sedan måste denna kompletteras med stabilare ytterbackar. Idag märktes det bara ibland att det fanns öppningar på kanterna där fransmännen stack upp.

Nu ser vi fram emot ett VM-kvalspel för Sverige i höst.
Jag ser även fram emot resten av EM, finns mycket fotbollsgodis kvar att se.
This entry was posted in Fotbolls EM 2012, Sport. Bookmark the permalink.

Leave a Reply