Kan Tjeckien skrälla igen?

Nu börjar EM på allvar.
Eller ja, det där dags för slutspel.

Med början ikväll är det dags för en kvartsfinal per kväll fram till söndag.
Det kan se väldigt enkelt ut att ta fram vinnarna i de två första kvartarna men det är aldrig säkert att favoriterna klarar att prestera.

I morgondagens match bör Tyskland klara av att skicka hem Grekland. Tyskarna har imponerat genom att gå igenom Dödens grupp utan poängtapp och med ett bra spel och en målskytt i form. Grekland är ofta uträknade men kämpar sig tillbaka in i turneringar och matcher. De ska inte nonchaleras men måste helt klart överträffa sig själva för att hota Tyskland som varit stabila i försvaret likväl som presterat bra framåt.

Kvällens match mellan Tjeckien och Portugal har även den en stor favorit i Christiano Ronaldos lag men Tjeckien ska inte räknas bort. Dock får Tjeckien även i kvartsfinalen klara sig utan spelgeniet Rosicky vilket minskar deras chanser något. Tjeckien skrällde för 16 år sedan, men kan de göra det igen?
Portugal är inte beroende av Ronaldo men däremot fungerar deras spel väldigt mycket bättre när han slappnar av och inte vill göra allt själv.

Tjeckiens defensiv kommer att testas hårt men klarar de pressen så finns det spelskickliga spelare framåt som gärna sticker på omställning. Jiracek har varit bra och i Baros har de visst sparkapital då han inte kommit till sin rätt än i denna turnering.

Grekland imorgon får en tuff uppgift när de ska stoppa bland annat målkungen Gomez och VM-skyttekung Müller. Men det finns svagheter i Tysklands defensiv, det går att göra mål på dem men då måste man skapa chanser och det har inte varit grekernas starkaste sida senaste matcherna.

Jag ser fram emot två bra matcher.
Spontant tror jag det blir mer fart i Tjeckien-Portugal då det är två snabba spelskickliga lag som verkligen vill spela fotboll. Tyskland-Grekland riskerar att bli lite mer stillastående och ett ställningskrig.

This entry was posted in Fotbolls EM 2012, Sport. Bookmark the permalink.

Leave a Reply