Betydelselös men en chans

Sveriges Startelva ikväll:

Andreas Isaksson – Andreas Granqvist, Olof Mellberg, Jonas Olsson, Martin Olsson – Kim Källström, Anders Svensson – Sebastian Larsson, Zlatan, Emir Bajrami – Ola Toivonen.

Kvällen match mot Frankrike kanske inte betyder något för Sveriges del i detta EM, vår chans försvann egentligen redan i första matchen mot Ukraina där vi hade behövt ta poäng för att ha en riktigt realistisk chans att gå vidare.

Frankrike däremot spelar för att gå vidare. De har en bra chans  men vinner de så är det klara för avancemang. Därför är denna match ett ypperligt tillfälle att spela samman det lag som ska kvala till VM i höst.

Träningsmatcher i all ära men det blir inte den sista touchen av spänning i matcher där det inte gäller. Den här matchen gäller allt för Frankrike och blir en riktig värdemätare för vad Sverige kan prestera.

Därför borde bara de spelare som är aktuella för höstens kval spela kvällens match.

Jag har däremot full förståelse för att Elm med en trasig knäsena och Elmander med sin fot står över matchen, respekt mot dem och deras klubbar.

Backlinjen däremot, om inte Mellberg tänker spela kvalet i höst borde han nog inte spela kvällens match heller även om det naturligtvis vore ett avbräck för Sverige.

Men det är viktigare att blicka framåt mot matcher som betyder mycket för Sveriges landslag.

Att Lustig inte spelar är jag dock nöjd med, han har inte varit bra även om inhoppet mot England var bättre än matchen mot Ukraina. Martin Olsson får ta och skärpa till sin defensiv om han ska behålla sin backplats, Safari skulle nog gärna ta den om han fick chansen.

På mittfältet kommer Bajrami in istället för Elm, det blir intressant att se hur han gillar att spela mästerskap. Jag hoppas att Anders Svensson meddelat att han är tillgänglig för höstens kval eftersom han får starta matchen.

Annars hade jag gärna sett Wernbloom istället. Han är inte rädd för att ta i och han kämpar alltid. Han vill bevisa vad han kan oavsett att Sverige inte kan gå vidare.

Toivonen på Elmanders plats kan bli intressant. Se om han får ett bättre flyt i samspelet med Zlatan än Rosenberg fick.

Mycket är det som gäller ikväll trots att vi inte kan vinna något och jag vill se att Svenska spelarna bryr sig om matchen. Att de kämpar och bjuder upp till kamp och verkligen visar att de hör hemma i de här sammanhangen.

This entry was posted in Fotbolls EM 2012, Sport. Bookmark the permalink.

Leave a Reply