Inför Sprintstafetten OS

Då var det dags för sprintstafett.
I damernas har Sverige en väldigt stor guldchans, nåt annat går inte att säga med Sundling och Dahlqvist. Finländskorna satsar mer på långdistansare och kommer bli farliga precis som Ryskorna alltid är.
Om inget krånglar med fall eller liknande tror jag Sverige vinner om de kan ligga i rygg på finländskorna som troligen kommer försöka dra upp högt tempo hela vägen för att bli av med svenskorna som är bättre spurtare.
Outsiders är USA, även om de är bättre i fristil, klart bättre, så kan man aldrig räkna bort Jessie Diggins och Rosie Brennan har riktigt bra form och pannben.

Bland herrarna är Norge favoriter, med Kläebo på sistasträckan är det kanske svårt säga nåt annat men jag tycker de gjort ett felval med att sätta Valnes på förstasträckan.
Valnes må vara en av världens bästa sprinter men han har varit högst medioker i OS, åkte ur i kvartsfinalen i sprinten och var näst intill dålig i 15km.
Medan Pål Golberg varit riktigt bra hela OS, om han inte är för trött förstår jag inte uttagningen och jag tror att ryska Bolshunov kommer dra sönder och ifrån Valnes och ge ryssarna ett utmärkt vinstläge. Italienarna har en medajlchans med en het Pellegrino på sistasträckan. Fransmännen sätter jag som outsider med långdistansaren Lapalus på förstasträckan.
Det lag som orkar hänga på Bolshunov har en chans utmana, frågan är om någon klarar det.

This entry was posted in Blogg, OS Peking 2022, Sport and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply