Dags för ny galenskap – OS 2022

Så var det dags igen, klart kortare tidsintervall än vanligt men vad är som vanligt i dessa pandemitider…

Bara ett halvår efter Sommar OS är det dags för Vinter OS i Kina.
Jag ska inte gå in på det politiskt korrekta i att ge nåt så statushöjande som OS till en sån stat. Jag känner tillräckligt många som gör det.
Jag tänker njuta av bra sport 🙂
Eller ja, jag hoppas få göra det i alla fall. Med tanke på de rigorösa testerna så känns det lite mer som att det är inte den bästa som vinner utan den som lyckas testa negativt inför tävlingen.

Idag, innan spelen ens startat på riktigt försvann en av mina favoriter, norske Nordiska kombinationsåkaren Jarl Magnus Riiber. Väldigt tråkigt för honom framförallt men även tycker jag som gillar följa skidåkningsmomentet där.

Men först, invigning.
Skådespel för omvärlden till stor del, än mer när det inte är publik på plats.
Skådespel eller inte, brukar vara mäktigt och kul att se, även om många svenskar inte är där och heller inte från andra nationer på grund av Covid risker samt långa restider och tävlingar imorgon eller söndag.

Tiderna för mig kommer bli nästan lika irriterande som i somras.
Börjar runt 02 och slutar runt 16 men inte alla dagar eller lika många idrotter så kanske får sova lite mer. Men vi får väl se.
Har i alla fall inhandlat min schemaläggare…

Men det ska bli kul att leva lite OS-bubbla igen om än inte lika extremt som under Sommar OS, det är inte lika många idrotter med helt enkelt.
Men en del tidiga morgnar och en del repriser kommer det bli, säkerligen några dubbla eller trippla skärmar. Och säkert även en del som idiotförklarar mig.
Dock har jag även fått höra att det är coolt att vara då dedikerad, vet inte om idiot eller dedikerad beskriver mig bäst 😀
Men det är kul oavsett.

Ska bara fixa groundservice först, tvätta och handla, sen bara se fram emot att längdåkningen börjar imorgon och Van der Poel på söndag och skidskytte, ja det är en del ändå 🙂

Ska ni titta på nåt och vad ser ni då fram emot?
Hur många medaljer tar Sverige och i vad?

This entry was posted in Blogg, OS Peking 2022, Sport and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply