Fel val var helt rätt

Jag får be om ursäkt till Erik Valnes. Det var uppenbarligen helt rätt att låta honom köra sprintstafetten med Kläebo. Han höll inte bara jämna steg med Bolshunov, han körde till och med ifrån honom lite grann. Oerhört imponerande måste jag säga.

När Kläebo får ett sånt utgångsläge inför en sista sträcka är det nog ingen som kan ta honom. Grabben är grym. Och en sån taktiker, jag måste sluta räkna bort honom för att jag tycker han hamnar för långt efter, när det gällde växling eller närmar sig avgörande ligger han nästan alltid längst fram eller som nummer två.

Damernas final var imponerande med en skräll till vinnare. Jag hade inte räknat med Tyskland, men jag får ge Victoria Carl att hon haft en enorm formtopp detta OS och en utveckling jag nog inte trodde skulle komma efter så här många år från att hon var den unga supertalangen som skulle ta nästa steg.

Synd att Norge inte fick chansen på riktigt den här stafetten heller. Fällda i vanliga stafetten och knäckt stav i sprinten även om jag tror de hade fått svårt ändå med det laget.

Men jag är nöjd med att Kläebo vann! Välförtjänt och en grym prestation.

This entry was posted in OS Peking 2022, Skidor and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply