OS dag 6

Kajsa Kling gjorde inte alls så bra ifrån sig som många förväntade. Min åsikt är nog att hon borde kört kombstörtloppet och inte hoppat över ett av träningsåken för att få köra igenom banan flera gånger. Vet inte varför hon hoppade av det, hon var vad jag vet nästan inställd på att köra alla grenar.
Synd det inte klaffade för henne detta viktiga lopp men hon har flera OS framför sig om hon håller sig skadefri och motiverad.
Det delade störtloppsguldet var väldigt coolt. Ovanligt och kul tyckte jag. Gisin förtjänade och Maze också. En del favoriter föll bort på lite oväntade sätt.

Torsdagen bjuder på en hel del svenskt i backarna och på banorna.
Henrik Harlaut, Oscar Wester och Jesper Tjäder är först ut i slopestyle. De börjar med att kvala tidigt på morgonen för att sedan bara några timmar senare förhoppningsvis köra final. Tjäder och Harlaut har flera gånger i vinter visat att de kan vara med i toppen i grenen och förhoppningsvis är de det även denna gång. Wester är lite med för att se och lära inför nästa OS men till final kan han gå, minst.
Återigen, detta är en bedömningssport så det är svårt att uttala sig för mig men jag tror på Harlaut, betting bolag tror på Tjäder. Så förhoppningen är då två svenska framgångar. Vissa förhoppningar kan vi nog ha.

I längdåkningen är det dags för damerna att köra 10km klassiskt. För Sverige startar Charlotte Kalla, Emma Wikén, Sara Lindborg och Anna Haag.
Kalla är ett medaljhopp med den form hon visat hittills denna vecka. Klassiskt är inte hennes bästa stil men det verkar inte hindra henne från att tillhöra toppen längre. Svårast emot blir säkert Björgen som vanligt. Har Kowalczyk fått ordning på sin fot är detta en bra distans för henne. Johaug, Weng och Jacobsen är alla i form och blir säkerligen farliga. Med tanke på alla motgångar som drabbat Jacobsen och som toppades av broderns dödsfall i fredags så unnar jag henne verkligen alla framgångar i detta OS. Stil och bana passar Weng utmärkt skulle jag tro.

Även herrarnas konståkning startar under torsdagen. Alexander Majorov glider ut på isen i OS. Hans mål bör vara minst topp tio men medalj är inte realistiskt att hoppas på. Sätter han sin kvadruppel om han vågar försöka gör han det bra.
Patrick Chan är en stor favorit men efter en utmärkt lagtävling så ska man inte räkna bort Evegenji Pluchenka. Den gamla räven som gjort comeback lagom till OS på hemmaplan visade att takterna verkligen sitter i. Han är inte lika konstnärlig som flera andra men de tekniska bitarna och hoppen är han i världsklass på.

Skidskyttet för herrarna med distans på 20km ska avgöras. Björn Ferry, Fredrik Lindström, Carl-Johan Bergman och Tobias Arwidsson kör. Varje bom ger en minuts tillägg, inga straffrundor i denna gren.
Att döma av denna vecka så talar det för Arwidsson, dock räcker nog inte hans fart i spåret även om han skjuter fullt. Egentligen är detta en gren för Ferry men han har varit lite tveksam hittills under OS, får se om det vänder under denna del.
Fourcade kommer bli giftig även i denna gren. Bra skytte premieras kraftigt så det gynnar stabila skyttar som kanske är lite långsammare i spåret eller de som kan ta det lugnare och då få till skjutningarna. Schempp sköt bra i jakten, likaså är Moravec och Fak bra skyttar. Beatrix och Eder är också stabila skyttar.
Björndalen och Svendsen lurar alltid i bakgrunden men ingen av dem har riktigt fått skyttet att fungera fullt ut.
Och sedan är det alltid någon skräll, framförallt i distansen där en skyttet spelar mycket större roll än i de andra grenarna som har straffrunda istället för tidstillägg.

This entry was posted in OS Sotji, Sport and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply