OS dag 5

Det går inte att säga annat än att det var en väldigt framgångsrik tisdag för Sverige.
Teodor Pettersson tog silver efter en riktigt bra prestation rakt igenom och Emil Jönsson fick ett brons. Han gjorde strålande insatser fram till finalen. Men när Hellner, Glöersen och Ustiugov lekte bowling så fick Jönsson en chans och den tog han. Starkt att haka av Glöersen i backen. Mot vinnaren Hattestad hade ingen något att sätta emot denna dag. Han var bäst från kvalet och genom alla heat och även i finalen.
Efter dagen är jag tveksam till om vi får se Northug nåt mer i detta OS, uppenbarligen är han inte i form vad han än säger själv.

Onsdagen bjuder på en svensk medaljchans när störtloppet för damer avgörs.
Kajsa Kling har visat framfötterna ordentligt den här säsongen och det snackas om henne i OS-backarna. Hon kan mycket väl ta medalj samtidigt som störtloppet är endast ett åk där det gäller att ge allt. Och det är många med chans. Mancuso gjorde ett bra kombinationsstörtlopp och har en bra chans här. Lara Gut är ofta bra i störtlopp.
Andra svenskan Sara Hector är mest med för att se och lära. Förhoppningsvis är hon mer avslappnad i detta störtlopp än i kombinationsstörtloppet.

Tre Kronor kliver in i turneringen under onsdagen med en match mot Tjeckien. Tjeckien har det lag i OS med högst medelålder. De är långt ifrån favoriter men ska aldrig underskattas. Jaromir Jagr är en trollkonstnär trots att han är till åren.
Tre Kronor är ett medaljhopp för Sverige även om jag tror avbräcket att Henrik Sedin lämnat återbud kan slå hårt. Mycket kommer att hänga på Henrik Lundqvist i det svenska målet. Funkar det bra för laget så har de absolut medaljchans.

This entry was posted in OS Sotji, Sport and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply