OS dag 7

Det var en ny härlig dag för längdåkarna. Charlotte Kalla gjorde ett superlopp. Åt Kowalczyk på sin specialdistans med tillräckligt med smärtstillande för att inte känna av foten fanns inget att göra något åt. Polskan tog i överlägsen stil sitt föra olympiska guld.
Emma Wikén gjorde också ett bra lopp och det bådar gott inför stafetten.

Fredagen bjuder på en riktigt bra medaljchans, återigen på längdstadion.
Det är dags för herrarna att åka klassiskt, 15km. Marcus Hellner, Lars Nelson, Daniel Richardsson och så med första starten i detta OS, Johan Olsson.
På förhand var detta Olssons bästa chans, men med skadan i januari är det svårt att säga säkert vart han står formmässigt.
Jag tror inte han skulle ställa upp om han inte själv kände att han verkligen var på G. Men sedan ska det funka i loppet också. Hellner visar en lysande form och även om inte klassiskt är hans bästa stil så har han bra chans att ta en ny medalj.
Både Richardsson och Nelson visade bra form i skiathlonen så det ska bli intressant att se vad framförallt Richardsson kan göra.

Bland motståndarna är det flera som hoppat av. Northug är petad och två av de bästa ryssarna, Vylegzhanin och Legkov väljer att inte ställa upp.
Givetvis finns det motståndare ändå. Cologna ställer upp och ingen har väl missat vilken form han är i. Belov och Japarov försvarar hemmafärgerna och Bauer har en favoritdistans här om han hittat formen efter en dålig säsong. Kazaken Poltoranin är en oerhört vass spurtare och gillar klassiskt, hade det varit masstart hade han varit livsfarlig. Norrmännen har alltid farliga åkare, klassiskt var deras paradgren länge, sedan övergick de till att vara bäst på fristil. Numera har de många bra i båda disciplinerna.
Martin Johnsrud-Sundby vill nog bra gärna kröna den här säsongen med ett OS-guld och han är en bra klassisk åkare som verkar vara i hyfsad form men inte absoluta toppform.

Alexander Majorov gjorde ett kanonåk i det korta programmet och ligger på en 10e plats inför det fria programmet. Han slog personligt rekord med 4 poäng och gjorde vad man kan kräva av honom. Kvadruppeln satt perfekt precis som resten av åket.
I finalen ska vi hoppas att han gör ett nytt felfritt åk, sätter sina hopp och gör en lika bra stegsekvens. Topp tio är en riktigt bra placering för Majorov som med sitt val av rysk gammal folkmusik, sitt ryska efternamn och sitt lysande uppträdande fick med sig publiken som gav honom stående ovationer och sedan buade åt domarsiffrorna.

Tre Kronor spelar sin andra match, nu mot Schweiz, efter den övertygande segern mot Tjeckien. Återstår att se hur laget spelar när lagkapten Zetterberg troligen står över med ryggproblem.

This entry was posted in OS Sotji, Sport and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply