OS dag 4

Per Spett gjorde en bra insats i sin final, en 11e plats är godkänt även om det ska finnas kapacitet för mer. Fjällström kommer igen till nästa OS, killen är ju bara 20år.
Skidskyttarna gjorde två hyfsade och två mindre bra insatser. Arwidsson och Lindström får godkänt medan Bergman och Ferry får leta åkform inför resterande lopp.

Tisdagen bjuder på några bra medaljchanser för Sverige. Det är den individuella sprinten som står på schemat för längdåkarna. Simon Persson har blivit sjuk och avstår OS. Emil Jönsson kliver in i spelen. Killen som alltid är i topp i sprintvärldscupen men sällan får till det på mästerskap.
Sprinten går i fri stil medan sprintstafetten senare kommer gå i klassisk. På damsidan avstår Kowalczyk då hon har ett liten fraktur i foten. Hade det varit klassiskt vete tusan om hon inte startat. Men fristil är inte hennes bästa så hon hade fått svårt att ta medalj ändå. Ida Ingemarsdotter är det största hoppet på damsidan, hon har varit jämn och bra i toppen länge. Stina Nilsson och Hanna Eriksson har väldigt höga toppar kapacitetsmässigt men inte riktigt jämnheten ännu.
Om de kan undvika krockar och för mycket bråk under loppen kan mycket väl alla tre gå till final, men det har mycket att göra med lottning. Och förstås, att överleva kvalet.
Jag unnar Astrid Uhrholt Jacobsen framgång i sprinten, hon ställer upp bara dagar efter sin brors död, mycket starkt.

På herrsidan är det många om budet. Emil Jönsson om han får ordning på sina mästerskapsnerver tillhör favoriterna. Alla fyra norrmännen, lite beroende på om Northug får ordning på hur man ska hantera backarna. Ustiugov, Kriukov är nog starkast för hemmalaget. Med redan ett guld ska man absolut inte räkna bort Dario Cologna från denna tävling heller. Tävlar man i sprint för Norge är man bra, Hattestad har hittat en ny vår, Brandsdal är jämn och bra och har vunnit i år. Glöersen har också varit jämn under säsongen. För svenskarna är Jönsson givetvis största hoppet men även Petersson och Halfvarsson har chansen att blanda sig en medaljstrid. Och med tanke på den form han visar i mästerskapen ska man inte räkna bort Hellner. Dock måste han klara kvalet vilket har visat sig vara en akilleshäl för honom denna säsong.

Övriga svenska deltagaren under tisdagen med eventuell medaljchans är slopestyle åkaren Emma Dahlström. Återigen en bedömningsgren där domarna fäller avgörandet lite med sitt tycke och smak. Dahlström har gjort ett antal bra prestationer under säsongen och det är på det sättet som hon kvalat in. Jag tror det blir väldigt svårt för henne att ta medalj men i dessa grenar kan allt hända.

Curlinglagen fortsätter Round Robin under tisdagen efter riktigt bra resultat under sin premiärdag. Båda visar att de fortsatt är medaljhopp.
Damkronorna ska spela ny match. Förhoppningsvis blir denna mer övertygande än deras premiär som de vann knappt mot Japan. Spelar de inte upp sig blir det svårt ta medalj. Wallner i målet gjorde dock en bra premiärmatch.

This entry was posted in OS Sotji, Sport and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply