OS dag 3

Söndagen gav en medalj till. Hellner visade att han även detta OS behärskade skiathlon väl. Däremot räckte det inte mot en imponerande Dario Cologna som verkligen har gjort en stark uppladdning under sin skada då han bara hunnit med ett lopp innan OS.
Med tanke på de fyra svenska herrarnas insats så bådar det gott inför stafetten.

Under måndagen kliver de svenska curlinglagen in i turneringen.
Båda har gjort riktigt bra säsonger och jag tror båda har klara medaljchanser.
Mitt tips är att herrarna tar guld medan damerna får lite svårare men det kan lika gärna bli medalj till båda eller bara till damerna. De har alla möjligheter att gå långt i turneringen.

Det är även superkombination för damerna med en svensk deltagare. Sara Hector får dock svårt att ta en medalj. Är hon hyggligt med efter störtloppet kan hon klättra i slalomen men det är för många som är för bra i båda momenten för att hon ska ha en riktig chans.

I Freestylen som också kör under måndagen är det Ludvig Fjällström och Per Spett som deltar för Sverige. Spett har tidigare tävlat i OS men inte särskilt framgångsrikt.
Denna gång kanske det blir bättre för honom. Freestyle är också det en bedömningssport så det är lite upp till domarna vem som vinner men jag tror nog att svenskarna får svårt att ta medalj.

Skidskyttet kör sin jaktstart för herrar men det blir svårt för svenskarna att ta medalj då deras insatser var ganska dåliga i sprinten. Det är inte jättemycket tid att ta in men det är väldigt många framför dem som måste misslyckas samtidigt som de sätter alla skott och fort.

Där tror jag att Björndalen kan få svårt att hålla guldet men jag hoppas han gör det. Han kan dock mycket väl ta en ny medalj. Fourcade blir farlig om han lärt sig lite mer exakt hur jobbiga banorna är, likaså Shipulin som åkte fort och sköt bra men inte orkade sista varvet i sprinten. Kan Svendsen hantera de tunga banorna och hålla ordning på skyttet kan han klättra mycket. Topp 10 är de som troligast slåss om medaljerna men det beror också på vad det blir för skjutförhållanden. Lindström är på sin 18e plats den som har störst möjlighet och med perfekt skytte och bra fart i spåret finns en chans.
Men då måste de framför misslyckas samtidigt.

Men det blir säkerligen en spännande dag.
Med eller utan svenska medaljer.

This entry was posted in OS Sotji, Sport and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply