OS dag 2

Charlotte Kalla tog Sveriges första medalj dessa spel genom ett hårt ryck i sista backen som hängde av Heidi Weng och något mer förvånande Johaug.
Bra ryck men det räckte inte mot Björgen.

Frågan är om inte Thorgren borde tagit Sveriges första medalj dock i slopestyle finalen.
Nog fick han lite väl dåligt betalt för sina åk, framförallt för det andra.
Det var några åkare som fick oväntat dåliga poäng. Men så brukar det vara i bedömningssporter.

Söndagen bjuder bara på en svensk insats.
Det är herrarnas skiathlon. Med tanke på Daniel Richardssons svåra uppladdning inför den här säsongen med sin svåra skada så tror jag han får svårt blanda sig i medaljstriden. Den som har störst chans är Marcus Hellner, men då krävs det att han, liksom Kalla, bibehållit den fina klassiska form han visat mot slutet av uppladdningen inför OS. Har han gjort det och klarar omställningen från klassiskt till skejt.
Då är han ett medaljhopp.

Men det finns många som kan vinna.
Petter Northug om han hittat formen är alltid farlig i masstarter. Dario Cologna har gjort ett lopp efter sin svåra skada men vilket lopp det var. Han blir farlig om han fortsatt på samma sätt. Ryssarna kommer säkert ha någon med i toppen. Och inte att förglömma vinterns bästa åkare och vinnaren av Tour de Ski, Martin Johnsrud Sundby.
Det kommer att bli ett spännande lopp.
Är Hellner med in på sista varvet kan han absolut ta medalj. Men jag tror det blir svårt för honom. Han har visat lite för svag form denna säsong förutom de allra sista loppen.

This entry was posted in OS Sotji, Sport and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply