OS-dag 1

Ska försöka skriva ett inlägg om varje svensk medaljchans men lär säkert missa någon dag eller någon deltagare.

Med början idag, lördag, går det ut hårt med Sven Thorgren i Slopestyle final. Det är dock en väldigt jämn gren där det inte krävs några stora misstag för att tappa alla poäng, det såg man redan i kvalet.
Men jag tror på Thorgren, han kommer topp 5. Och jag tror han kniper en medalj. Valör är väldigt svårt då det skiljer så lite. Parrot tror jag ingen tar men silvret kan Thorgren sno åt sig.

Det följs av damernas skiathlon där Charlotte Kalla ska visa att hon lärt sig behärska stilbyte under åkning och att den fina klassiska formen sitter i. Är hon med och pigg till skejten blir hon farlig. Björgen tror jag ingen rår på.
Men Kalla utmanar helt klart Johaug, Kovalcyk och någon jag inte lyckas namnge om övriga medaljer.

Sista chansen denna första dag är skidskytteherrarnas.
Sprint är extremt jämt och lite gambling. Skyttet måste gå fort men ska vara felfritt om man inte är av de extrema åkkanonerna såsom Martin Fourcade eller Svendsen om de prickat formen. Men egentligen har ingen råd med en bom. Det gäller att åka fort och skjuta fort och felfritt. Den som kombinerar det bäst kommer att ta hem medaljerna.

Fourcade har varit stabil denna säsong och det är ingen högoddsare att han återfinns på pallen. Det är heller ingen högoddsare att han får sällskap av minst en norrman.
Både Svendsen, Böe och Thingnes Böe samt  äldermannen Björndalen (om det är de fyra som representerar Norge) som verkat pricka formen denna hans sista säsong kan hamna på pallen. Liksom säkert 20 till ur startfältet. Fredrik Lindström, Carl-Johan Bergman och Björn Ferry har alla kapacitet och möjlighet att komma på pallen. Den jag tilldömer störst chans är Lindström.
Men jag tror han bommar pallen och kommer topp tio.

Så resultatet idag blir en medalj, kanske två. Men sammantaget tror jag på en skön start för svenska deltagarna.

This entry was posted in OS Sotji, Sport and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply