Behöver inte förstå men respektera

Jag kräver verkligen inte att någon ska förstå att/varför jag går upp 02-03 på morgnarna och går och lägger mig vid 17-18 för att följa ett gäng människor som sportar på andra sidan jorden typ…
Jag har inga som helst problem förstå varför många tycker jag är galen som lägger min semester på sånt istället för att njuta av sol, bad och sociala saker eller sånt.
Tusan, till och med jag tycker jag är lite galen som gör det…

Men, det är mitt val, jag gör det för att jag vill och jag gör det för att jag tycker sport är roligt att titta på. Sommar OS är vart 4e år (eller ja okej, 5e i detta fall), det är så stort, så många idrotter jag aldrig ser annars och så många livsöden jag aldrig hade hört om annars som är sjukt imponerande.

Det jag däremot mer eller mindre kräver, det är att mina vänner ska respektera att jag vill göra det och gör det. Självklart för en del.
Långt ifrån självklart för andra tydligen.
Fått höra att vadå, ta en dag borta från skärmen och gör det här, eller, klart du hinner det här, du gör ju ingenting direkt nu. Dina dagar är tomma, du väljer vad du fyller dem med.

Det sista är väldigt sant men mitt svar uppskattades inte… Att jag väljer att fylla dem med OS istället för vissa sociala saker är tydligen fel. Anses mindre viktigt än andra saker.
Absolut, för de flesta är det så, men inte för mig.
Jag har sett till ha semester under  OS för att kunna anpassa mitt dygn och följa allt jag vill på det sätt jag vill.

 

Att då bli mer eller mindre idiotförklarad är faktiskt både sårande, irriterande och gör mig förbannad och lite ledsen. Samt så förstör det faktiskt lite av upplevelserna.
Varför får inte jag göra som jag vill bara för att det kanske är lite udda?
Det skadar ingen (utom möjligen mig själv), ingen blir lidande (återigen, möjligen jag).
Den enda som missar saker av det är jag, eller ja, om någon verkligen skulle vilja ha mitt sällskap så missar de den chansen mer eller mindre i två veckor.
Men det är i huvudsak bara mig det går ut över, varför är det så svårt att respektera?

Jag kanske inte förstår alla val mina vänner gör, det går inte eftersom folk är väldigt olika överlag. Men nog tusan respekterar jag att folk tänker och gör som de vill.
Det tycker jag alla ska göra, så länge det inte skadar andra…

Låt mig ha och njuta av mitt intresse denna höjdpunkt på året.
Tyck gärna jag är galen, det är helt okej, men låt mig ha mitt intresse, det kan inte vara någon direkt överraskning för någon att jag gillar sport och gör en del “galna” saker för att följa mitt intresse…

This entry was posted in Blogg, OS i Tokyo, Sport and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply