Rätt att byta ut Billborn

Jag må anses galen för detta men jag är inte ensam, jag kan dock ha varit det från början för jag har tyckt det rätt länge.
Jag tycker det är helt rätt av Hammarby att byta ut Stefan Billborn trots det underbara Cup-guldet.

Han är en fruktansvärt bra tränare. Ingen tvekan om den saken.
Men…
Han är en av de sämsta matchcoacher jag har sett. Han kan inte (eller vägrar) ändra spelsätt under en match, anpassa sig till motståndarnas förändringar eller skifta mönster under en match. Mer eller mindre tydligt alla matcher där Bajen inte dominerat från start till slut.

Därför anser jag det behövs en förändring. För att ta nästa steg om Bajen nu kan och vill det så måste man ha en tränare som kan ändra spelsätt/matchbild under match.
Inte för att man ska anpassa sig till motståndarna men man måste kunna förändra saker när man märker att det inte fungerar.

Oerhört glad Billborn efter cupguldet, jag är evigt tacksam för det

Huruvida Milos kommer kunna det vet jag inte. Efter en match är det för tidigt att säga något. Han har dock ett helt annat kroppsspråk under match, dock behöver det inte betyda att man är en bättre matchcoach för att man står vid sidlinjen och skriker under match eller sitter och för anteckningar. Det får framtiden utvisa.

 

Jag anser att spelarmaterialet finns, om än inte för guld så i alla fall för en topplacering.
Backlinjen har lite frågetecken som förhoppningsvis Paulsen kan räta ut även om jag inte gillar Fjolusons märkliga korta passningar som går fel, de kommer ett par gånger per match. I övrigt är han en mycket bra mittback. Paulsen är en fighter och en ledare och  det har saknats även om Selmani till viss del är en bra påhejare.
Mittfältet är mycket bra när alla är hela och på humör, dock är det där humöret lite väl svajigt emellanåt. Men jag anser att det finns där, dock behöver någon samla ihop truppen och få den att kämpa och samma håll.

Jag hoppas att Milos är mannen som gör det.
Jag hoppas även att publiktrycket som nu kommer tillbaka till arenorna kommer hjälpa spelarna och inte ge dem skrämselhicka. Många är inte vana vid det, positivt tryck lär lyfta dem men när saker inte lossnar måste psyket att stå emot finnas där.
Det återstår att se om det gör det.

Efter ett par matcher under Milos håller fler med mig, beror förmodligen mer på att vi vunnit än på hur Milos agerat men jag är inte ensam.
Milos är betydligt mer matchcoach, inte bara för att han hoppar vid sidlinjen utan för att han mycket tydligt gör förändringar när spelet inte fungerar.
Han gjorde i senaste matchen ett byte redan i halvtid, Aziz fungerade inte för dagen och byttes ut samt spelsättet ändrades en del.

Han har gjort liknande förändringar i flera matcher. Jag gillar det jag ser även om jag inte alltid håller med om vilka spelare som borde spela.
Men att våga och kunna göra såna förändringar under match är oerhört viktigt om man vill nå framgång vilket såklart Bajen vill.
Försvaret har blivit mycket stabilare, inte riktigt säker på varför men det är stabilare och det har varit oerhört viktigt.
Blir intressant se vad han gör framöver.

*Tilläggas ska att jag började skriva detta inlägg bara en vecka efter cupfinalen men annat kom emellan en publicering.

En aktiv Milos vid sidlinjen

This entry was posted in Allsvenskan, Blogg, Fotboll, Hammarby, Sport and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply