Underbar återkomst

Över 500 dagar senare var det äntligen dags för en återkomst till Nya Söderstadion och få se Hammarby live igen.
Kanske inte helt rätt i dessa tider men å andra sidan, FHM och Regeringen har lyft restriktionerna så publik är tillåten, varför ska då inte jag gå?
Jag har betalat biljetten några gånger om milt uttryckt…

Sedan kändes det sådär med att folk sitter alldeles för nära trots tillsägelser och anvisningar. Mindre kul höra folk skrika precis bakom ryggen och veta att eventuell Corona sprids luftburet… Men men, får hoppas de var friska.
Jag träffar i princip ingen så känner inte att jag utsätter någon för risker och jag höll avstånd till och med till pappa, hade munskydd på tunnelbanan och in och ut från arenan.

Men vilken känsla det var att vara där igen, se spelarna värma. Småprata (på avstånd) med totala främlingar som delar det stora intresset.
Och sedan matchen, att få se en match live igen, att nästan känna spelarna kan höra vad man skriker åt dem (en del saker hoppas jag verkligen de inte hör…)
Känna gemenskapen och stämningen runtomkring.

Sedan att spelet såg lite väl obehagligt likadant ut som för två år sedan… Vissa saker vill jag gärna se förändring på måste jag medge.
Spelet ser bra ut emellanåt, fina passningar och uppspel. Men sedan tar det stopp, antingen vågar de inte skjuta eller så missar de ungefär öppet mål.

Ledningen kom och kvitterades innan vi jublat klart… Ledningen kom sedan tillbaka genom en magisk frispark från Bojanic. Sedan försöker Hammarby stänga matchen, det har vi aldrig kunnat, någonsin tror jag… Degerfors fick ta över och dominera totalt och skapade ett antal bra chanser.

Sedan kom debuten… Williot Swedberg, son till Hammarbylegendaren Hasse Eskilsson och landslagsspelaren Malin Swedberg, gått på Hammarby sedan han var 2-3år och spelat i klubben sedan de la om akademin för flera år sedan.
Totalt respektlös och efter några minuter på plan får han bollen och skjuter enkelt (ja, det såg iallafall väldigt enkelt ut) in bollen vid bortre stolpen, otagbart. Det förlöste resten av Hammarby och sänkte geisten hos Degerfors.

Williot Swedberg avlossar sitt skott

Hade inte det målet kommit då tror jag inte vi hade vunnit matchen.
Sedan rann det iväg målmässigt, inte rättvisande för matchen men oj vad skönt att se som publik 🙂 och för spelarna.

Spelarna tackar publiken efter matchen

Att sedan se hur Ludde och Fjoluson lyfter fram Williot för att sjunga med fansen såg väldigt kul ut men de stannade kvar som backup också så det var schysst gjort.
Måste varit en magisk känsla för 17-åringen att debutera, göra mål, göra assist och få starta en sång med Bajen publiken…

Williot sjunger igång Bajen fansen

This entry was posted in Allsvenskan, Blogg, Fotboll, Hammarby, Sport and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply