Spanien visar osäkerhet

Spaniens förbundskapten, Del Bosque, är långt ifrån säker inför kvällens semifinal mot Portugal, en form av halvderby får man säga.

Hans osäkerhet visar sig när man ser att varken Torres eller Fabregas får starta matchen. I stället är det Sevillas anfallare Negredo som får göra sin första match från start i EM.

Kvällens match kan bli ytterst sevärd om lagen lyckas kontrollera sina nerver.
Portugal har alltid väldigt många talangfulla och duktiga spelare men lyckas aldrig få det att fungera fullt ut en hel turnering och har aldrig tagit ett mästerskapsguld.
Det kan sätta spöken i skallen på spelarna ikväll.

Spanien å sin sida är regerande både Europa -och Världsmästare men har inte fått spelet att stämma på samma sätt som i de turneringarna och kan därför inte alls vara säkra på att ta sig till final.

Ronaldo vill väldigt gärna ta ett guld och får han spelet att stämma kan det helt klart luta över åt Portugals håll. Spanien har fortfarande att bevisa att de vill vinna. Givetvis vill de vinna men har de hungern kvar? Kan de motivera sig till hundra procent?

Det är det som kommer fälla avgörandet i kvällens match.
Får Portugal ett tidigt mål tror jag de kan vinna, annars tror jag deras nerver gör att de får svårt. Spanien får min röst till final på rutin och att de vet vad som krävs och gäller.

Det finns alla förutsättningar för en riktigt bra match mellan två spelskickliga lag som gärna spelare kortpassningsspel a la Barcelona.
Risken för dem hittills i turneringen har blivit att de fastnat utanför motståndarnas straffområde och där mest passat runt bollen utan att riktigt komma igenom motståndarförsvaret.

Det lag som hittar nyckeln för att komma igenom motståndarnas försvar kommer också att vinna matchen och ta ena platsen i finalen.

This entry was posted in Fotbolls EM 2012, Sport. Bookmark the permalink.

Leave a Reply