Kontringsfotboll men risk för låsning

Ikväll blir det kontringsfotboll i kvarstfinalen, i alla fall om man ska bedöma hur lagen spelat hittills. Både England och Italien spelar med snabba omställningar som främsta vapen.
Walcott kom in för England mot Sverige och avgjorde den matchen.
Rooney är tillbaka och började med att avgöra direkt mot Ukraina med den matchens enda mål.

Italien har haft ett ganska stabilt spel där Cassano spelat väldigt bra, extremt bra om man ser till hur hans senaste månader varit med den allvarliga sjukdomen och den sensationella comebacken i landslaget.

Risken är att de här två storlagen inte riktigt vågar spela ut av risken att få en snabb omställning mot sig och matchen kan därför blir lite långsamt med risk för att halvt låsa sig på mittplan.

Men om det blir lite öppnare så kan det bli en riktigt bra match som publiken uppskattar.
Mitt tips är England. Men matchen kan mycket väl gå till förlängning och straffar och då går mitt tips över och blir Italien för England har aldrig flyt i straffläggningar.

Innan kvartsfinalen ska jag se se fotboll av annan kvalitet.
Superettan där suveräna serieledarna Öster gästar Söderstadion och ett Hammarby som har fått ordentliga problem efter kanonstarten av säsongen.

Återstår att se om Freddy Söderberg kan få målskyttet att stämma på Söderstadion denna gång. Eller om Schuler, Ayranci eller Lallet kommer igång igen.

This entry was posted in Fotbolls EM 2012, Sport. Bookmark the permalink.

Leave a Reply