Maler lagmaskinen ner Italien?

Ikväll är det dags för nästa semi.
Gårdagen slutade med straffar vilket jag anser vara väldigt orättvist. Det blir så pass mycket tillfälligheter och tur som spelar in och det blir alltid en spelare som blir syndabock, så oerhört synd om den ensamma stackaren.

Igår blev det Bruno Alves som fick skulden, fast man får nog ge den till som skickade fram honom vid fel tillfälle. Det var inte hans tur men han var laddad och inställd på att skjuta när Nani springer ikapp honom och meddelar att han måste vända.
Snacka om att momentum försvinner för Alves.
Lite konstigt också att göra tre offensiva byten och ändå inte byta in Torres när det var så tydligt att djupledslöpningarna saknades.

Kvällens match mellan Tyskland och Italien ska vaska fram Spaniens motståndare till finalen på söndag. Min känsla har hela mästerskapet varit att Tyskland ska vinna EM, men Italien har spelat bra och kommer att bli en farlig utmanare.

På gamla meriter tycker jag Italien spelar tråkigt men de har visat den här turneringen att de spelar en bra passningsfotboll och spelar faktiskt en rolig fotboll som är trevlig att titta på.

Lagmaskinen Tyskland har malt ner sina motståndare fram till nu. De har ingen jättestjärna som lyser själv även om många i laget är storstjärnor i sig. I landslaget är det laget Tyskland som vinner och det har märkts mycket på laguttagningarna där Löw bytt friskt även på såna man trott varit nyckelspelare.

Återstår att se om det blir Gomez eller Klose som startar. Min gissning är Gomez. Jag tror även Podolski och Müller är tillbaka från start trots att Reus och Schürrle gjorde bra insatser mot Grekland.

Båda lagen har varit bra offensivt så det kan bli flera mål i kvällens match. Om lagen vågar spela ut och det inte blir mest bolltrillande inom egna för att ta det säkra före det osäkra.
Första målet kommer sätta en oerhörd press på motståndarna och kan bli avgörande om inte en kvittering kommer inom några minuter.

Mitt tips blir ändå Tyskland. Blir det förlängning så kan Italien ta det då har mer rutin men en straffläggning förlorar inte Tyskland.

This entry was posted in Fotbolls EM 2012, Sport. Bookmark the permalink.

Leave a Reply