VM Falun dag 3 sprintstafett herrar

När det kommer till herrarnas sprintstafett är det risk för upprepning bland de länder jag tippar men det finns några skillnader. Och här är det fler åkare som kör som inte är sprintspecialister.
Norge kör med ledaren av sprintvärldscupen Hågen Krogh som nu får köra efter att ha petats i individuella sprinten. Han kör tillsammans med Northug som om han återhämtat sig från dagens lopp tillhör världens bästa avslutare, det laget blir farliga.

Sverige utmanar starkt och har stor chans på medalj. Sprintspecialisten som åkte ut i semifinalen i torsdags, Peterson kör tillsammans Halfvarsson. Där gäller också att Halfvarsson måste ha återhämtat sig från loppet igår där han hängde med i hårt tempo hela vägen. Om de kan utnyttja sina styrkor och Halfvarsson lyckas med sin taktik som omväxling så ligger de bra till.

Italiens Pellegrino visade kanonform när han utmanade in på upploppet i den individuella sprinten. Han är bättre i den fria stilen och om hans kollega Noeckler håller ihop sin del kommer de vara med långt framme.

Ett lag som absolut inte går att räkna bort med det lag de ställer upp är Ryssland. Kriukov visade riktigt bra form när han med en tåspets missade bronset i torsdags. Petukhov hade inte sin dag då men har en väldigt hög grundkapacitet som tar honom långt.

Outsiders är Frankrike och Kanada.
Kanada kör inte med Harvey som gjort två lysande lopp. Men deras avslutare Valjas är en utmärkt spurtare som kan ställa till det för vem som helst.

Herrarnas lopp brukar gå väldigt fort och ganska ryckigt. Uthållighet brukar löna sig, och vassa armbågar. Den som kan hänga med de första vändorna för första sträckan och spara krafter till sista varvet och där rycka och därmed ge fördel till sin avslutningsåkare kommer ha stora chanser att lyckas. Det gäller att vara stark och smart.

Medaljtipset är: Norge, Italien, Ryssland

This entry was posted in Sport, VM Falun and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply