Inför Sverige – Ukraina

Startelvan är här:

1 Andreas Isaksson – 2 Mikael Lustig, 3 Olof Mellberg, 4 Andreas Granqvist, 5 Martin Olsson – 6 Rasmus Elm, 9 Kim Källström – 7 Sebastian Larsson, 10 Zlatan Ibrahimovic, 20 Ola Toivonen – 22 Markus Rosenberg.

Det är de som ska försöka besegra Ukraina och ge Sverige en kanonstart i EM. Dock nog en nödvändigt sådan också för Frankrike och England spelar en offensiv, snabb och bra fotboll nu som Sverige kan få problem att hantera först på fredag och sedan tisdagen efter. Att Granqvist tar plats bredvid Mellberg tycker jag är bra, det har jag även tippat i min Drömelva.

Ett mittfält utan Anders Svensson blir nog snabbare men tappar väldigt mycket mästerskapsrutin som kan vara nog så viktigt, inte minst i en premiär. Rasmus Elm är dock väldigt energisk och försöker alltid, de gånger han får spelet att funka så är han otroligt duktig.

Att Johan Elmander inte spelar får vi nog se som ett tecken på att han antingen inte är helt frisk men jag tror mera det är att han sparas till de på papperet svårare matcherna som kommer senare i gruppspelet.

Rosenberg behöver inte vara någon dålig ersättare om han har lite självförtroende och hittar ett samspel med Zlatan som spelar där han passar bäst. Toivonen har visat bra form på slutet och det ska bli intressant att se hur det här laget fungerar under den press som EM-premiärer skapar.

Det intressantaste blir att se hur backlinjen kan hantera Ukrainas snabba omställningar och emellanåt snabba bollspelande.

This entry was posted in Fotbolls EM 2012, Sport. Bookmark the permalink.

Leave a Reply