Motivation – Ansvar för sitt eget liv

Du kan göra mycket av vilja men för att saker ska hålla i längden måste man ha motivation. Det måste finnas en inre drivkraft som gör att man genomför saker även när det är tungt och bär emot. Du måste känna att du gör sakerna för din egen skull och av din egen vilja, inte av tvång.

Ingen annan kan få dig att göra saker du själv inte känner att du orkar i längden.
Det går att bli stöttad och pushad av vänner och så men i längden måste man vilja göra det själv för att det ska genomföras i längden.

När jag mår bra har jag lättare att göra saker jag borde och vill.
Ju sämre jag mår desto svårare är det att orka tvinga sig att genomföra saker.
Saker jag mår bättre av och egentligen vill men när jag saknar mer och mer energi blir det helt enkelt svårare att faktiskt göra sakerna ändå.

I de fallen har jag stor hjälp av mina vänner som kan peppa och pusha lite för att jag ska ta mig igenom de tyngre perioderna.
De som orkar är jag oerhört tacksam för/mot 🙂
Samtidigt varken vill eller ska jag lägga det “ansvaret” på någon annan. Det är jag som har ansvar för mitt eget liv, jag som vill och bör göra saker och jag som mår bättre av att få dem gjorda.

Så nu ska jag ägna några dagar åt att samla ihop mig själv och mina tankar.
Leta inom mig vad jag behöver för motivation, bolla lite idéer och målsättningar med duktiga och snälla vänner.

Vad jag behöver för att motivera mig, hur jag ska uppnå det och sedan vad jag ska ha för målsättningar på olika delar av mitt liv.
Och sedan då tänka ut vad som krävs av mig för att uppnå dessa mål och om jag är beredd att offra det som krävs för att nå dit jag vill och bör ta mig!

Tips och råd mottages tacksamt

This entry was posted in Blogg, Livet and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply