Ny kompis och följeslagare

Efter några veckors lätt ångest, total stress och allmän irritation är det nu klart.
Jag har skaffat en ny kompanjon som ska underlätta mitt liv.
Gamla trotjänaren gjorde vad den köptes för och gjorde att jag kunde ta körkort.
Jag hade gärna fortsatt med SYT, min fina Skoda Fabia, men besiktningen dödade idén med troliga kostnader på runt 8-15000 vilket är mer än hela bilen är värd.

Efter väldigt mycket funderande, frågor av väldigt många stackars vänner och en hel del runt läsande på internet så kom jag fram till att leasa bil var bästa lösningen just nu.
Kanske lite dyrare men överlag enklare i den situation jag befinner mig just nu.
Provkörde lite bilar och läste lite priser. Jämförde och kollade vad som kunde passa mig.

Efter ytterligare lite tänkande föll valet på en Volkswagen Polo. De  hade kampanj på årets modell och den var bekväm att köra och inte alltför dyr så kändes bra.
Hämtade ut den igår och började med att köra ca 10mil. Valde automat för att mitt knä inte tål kopplingen i köer i längden. Och började med att testa skillnaden när jag körde för att hämta mamma på Söder så hon kunde skriva över gamla bilen.

Sen fick bilarna ha litet snack med överlämning, undrar just vad SYT skvallrade om min körning 😀 Papper skrevs och SYT lämnade för sitt nya hem där den ska lagas och få ett nytt hem. Valde den vägen för att jag verkligen tycker den är för fin för att skrotas.
Kändes tråkigt se den åka iväg men det blir bäst så.

Överlämning med skvaller

Så nu har jag Svart Pärla, ny fin svart Polo, Känns jättebra köra än så länge, väldigt annorlunda på många sätt men bekvämt. Automat och AC är trevligt.
Så det här är min nya följeslagare 2år framåt 🙂

Min nya kompis, hoppas den ska vara snäll mot mig, jag tänker försöka vara snäll mot den…

This entry was posted in Blogg, Livet and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply