Telia mot Discovery = Sporttittarkris

Fick en förvarning för en vecka sen knappt från Telia, lite väl sent tycker jag måste jag säga också, att det inte går så bra i förhandlingarna med Discovery.
Och att man då riskerar förlora 5an, 9an och eurosport bland annat. Det gör mig inte jättemycket i dagsläget.

MEN
Discovery har sändningsrättigheterna till Allsvenskan och Superettan från i år.
Det kommer bli ett problem för mig. Dock, anser jag att Telia egentligen har rätt i sak för det som de protesterar emot är att Discovery tänker sända allsvenskan nästan uteslutande på Internet. Jag vill kunna spela in matcher då jag jobbar kvällar samt se dem i efterhand då jag varit på plats. Plus att det förstör en del för många som inte vill eller kan hålla på med krångliga registreringar och sen försöka förstå DPlay som jag tycker är en dålig och krånglig app/sida.
Tycker rent ut sagt det är fruktansvärt dåligt av Discovery att sända på det sättet.

Att tvinga in folk på ett dyrt abonnemang med begränsade möjligheter att se matcherna och få ett utbud man inte är ett dugg intresserad av. Jag hoppas de kommer förlora massor på det men tror tyvärr inte det, många gör och betalar vad som helst för att se sitt lag.
Jag kommer definitivt inte att köpa abonnemang  för jag missar för många matcher.
Om det inte är så att de går att se i efterhand för spela in från dator är mig veterligen inte möjligt.

Igår blev det klart att Telia inte går med på Discoverys krav. Där lät det som att det är för att de ska betala mindre, borde de nästan få eftersom de kan sända mindre. Men att andra gått med på det priset.

Uppmuntrande bild man möts av på 5an…

Allsvenskan kan jag lösa men däremot har Discovery även OS som går senare i sommar. Då MÅSTE jag verkligen ha 5an och 9an. För förra OS så sände de dygnet runt ungefär.
Behöver alla kanaler och plattformar jag kan få under OS..
Men får se hur lång tid jag ger telia, kommer börja kika på andra leverantörer.
Krånglet blir att jag har allt via telia så det måste vara någon som kan leverera bredband också, gärna till bra pris och utan krångel.
Har ni några tips är de välkomna… Alla tips välkomnas!

Måste dock göra en grundlig undersökning på vad/vilka jag kan ha och hur, fiber eller nåt antennuttag som jag inte vet vart det sitter om det finns eller så. Måste funka att koppla in allt, var inte helt lätt få ihop Com Hem hos föräldrarna.

Rätt TV-kanaler är väl prion för det är nog svårast att få ihop med mina krav på rätt sport och gärna bra serier också. Har fått till det bra med telia även om det är dyrt så kanske värt kolla vad samma skulle kosta hos någon annan.

Står att man har uppsägningstid trots att de inte kan leverera vad man betalar för. Och att de hoppas man ska titta på det man får istället som ersättning. Det som de ger mig har inget jag vill titta på. Telia har nog inte nåt jag inte redan har som de kan ge mig istället.
Så de får några dagar på sig att lösa det med Discovery medan jag tittar på andra alternativ. Alla tips mottages tacksamt 🙂 !

This entry was posted in Blogg, Livet and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply