Stolt Födelsedag å halvvägs till myndig

Alltså inte jag då, utan mitt körkort har fyllt år 🙂
Eller ja, egentligen fyllde det 1år i lördags men då hände lite för mycket annat så firandet fick vänta lite.
Att ha tagit körkort så pass gammal känner jag mig fruktansvärt stolt över, samtidigt som jag ändå skäms över att det tog så lång tid.

Jag är ytterst tacksam mot de vänner som tog sig tid, offrade sin fritid för att övningsköra med mig så många gånger. Vissa fler än andra men alla offrade tid de kunde lagt på roligare saker än att riskera livet (typ iaf) för min skull.

Jag anser väl inte att jag är speciellt bra bilförare, men samtidigt tror jag ändå att jag är bättre än jag själv tror. Jag är dålig på att ge mig själv cred, att säga jag är bra på nåt.
Ytterst få saker jag anser jag är bra på, tyvärr.

Därför är det alltid lika kul höra från andra de tycker jag är bra på saker.
Å det är inte för att fiska komplimanger utan för att det är lättare för mig att ta till mig det om det kommer från andra. Helt fel då man inte ska basera sin självbild på andra, jag jobbar på det men än så länge fungerar jag ändock så.

Innerst inne är jag jäkligt stolt över att ha lyckats ta det förbaskade körkortet, faktiskt

Mycket blir verkligen enklare med körkort, det är bara att inse.
Däremot blir man även lite bekväm ibland. Men att hämta tunga paket, kunna styra sina tider och därmed få sova betydligt mer, det är guld värt. Förhoppningsvis ska jag även kunna underlätta för mina föräldrar framöver med olika saker som behöver köras eller så. Samt kanske kunna få lite bättre självförtroende i körningen så jag vågar köra lite mer överallt, även där jag inte varit förut eller är hundra på hur parkeringen ska lösas.
För det är nästan min största farhåga, att inte hitta parkering och kunna parkera.

Senaste veckorna har mitt självförtroende för körningen blivit sämre och jag vet inte riktigt vad det beror på men jag hoppas det vänder snart så jag kan börja våga lite mer igen. Dags försöka utmana mig själv igen kanske, på en lagom nivå till att börja med för att sedan utöka svårighetsgraden.

Med ett drygt år på nacken är mindre än halva prövotiden på körkortet kvar så snart blir det myndigt, innebär väl mest att det ska bli svårare att bli av med.
Fast tanken är väl att köra lagligt jämt så man alltid behåller körkortet.
Så jag ska inte inspireras för mycket av vissa av mina kör”lärare” eller kollegor tror jag även om jag gärna tar deras säkerhet och kunskap 🙂

Men slutsatsen är helt enkelt att jag ska verkligen försöka ta tillvara på stoltheten av att ha lyckats ta körkortet överhuvudtaget än de negativa tankar som smyger in.
För den stoltheten förtjänar jag att känna!

This entry was posted in Blogg, Livet and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply