Gruppfinal med uppryckning

Idag var det dags för Kroatiens sista match i huvudrundan innan semifinalen väntar.
Det var gruppfinal mot Spanien och skulle avgöras vem som skulle vinna gruppen och därmed med största sannolikhet slippa Norge i semifinal.

Det var en väldigt jämn match där Spanien oftast hade initiativet men inte med många mål och Kroatien gav aldrig upp. Cindric vilade den här matchen också, frågan är om det var för att det inte gällde allt eller om han har någon skadekänning och sparas därför till semifinalen. Jag hoppas det inte är någon skada för vore kul se dem gå för fullt på fredag. Eller det kommer de ju göra men även med fullt lag och alla stjärnor skadefria och på G. När jag tänker efter fick nog Cindric en smäll mot Tyskland, det var en brutal match, som gjorde att han haltade av. Men hoppas han blir hel och frisk till fredag.

Sego i spetsen här kommer få en nyckelroll mot Norge på fredag.

Kroatien halkade efter med upp till 5 mål ett tag men gav aldrig upp. Just de här uppryckningarna har de gjort väldigt bra det här mästerskapet istället för att vika ner sig som hänt förut. Vet inte riktigt om det är så mycket lättare att möta Slovenien men klart är att jag gärna sluppit möta Sagosen för han är nästan ostoppbar just nu.

Kroatien kom nästan ikapp, eller de kom ikapp och var till och med i ledning med 1,5min kvar men missade avslutet då. Spanien kunde kvittera och när Duvnjak missade sitt skott med 25sec kvar så blev det oavgjort och Spanien blev gruppsegrare.

Tyckte Kroatiens spel såg helt okej ut. Dock såg det emellanåt väldigt enkelt ut för Spanien att komma igenom men det är ett bra lag. Däremot måste Sego spela upp sig igen, som sagt så saknar jag en riktigt bra målvakt i Kroatien och har gjort det länge.
Hade gärna sett en talang av samma dignitet som Island fått fram i sin 19åring.
Det finns en tradition av bra målvakter från Balkan och kantspelare, där fortsätter Kroatien har det bra ställt även om jag saknar Cupic detta mästerskap, tycker inte riktigt kanterna presterar på den nivå de borde eller ska kunna helst iallafall.

Om försvaret presterar som de borde och Sego kan göra en riktigt bra match. Då kan Kroatien rubba Norge. Emellanåt såg försvaret riktigt bra ut idag. Men ibland blir det väldigt stora luckor, det går inte mot Norge. Men nu får jag hoppas Vranjes slår ut Spanien och går till final, det vore väldigt kul! Än roligare om Kroatien tar sig till final och vinner den såklart. Så hoppas på Duvnjak i gammalt gott slag och Cindric helt i form på plan. Samt en stormatch av Sego i målet. Och gärna att Sagosen har en dålig dag.

This entry was posted in Blogg, Handboll, Sport and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply