Djurdjic viktigaste spelaren för Hammarby

En av de allra viktigaste spelarna i Hammarby enligt mig är Nikola Djurdjic. Jag har tänkt skriva det här några dagar och nu blev det väl nästan för sent med tanke på försäljningsryktena som bekräftades igår.
Men skriver det ändå.

Att han säljs är bra om det är det han vill, en missnöjd spelare presterar inte bra oavsett talang eller vanlig prestationsnivå.
Vill han utomlands ska han givetvis få gå, pengarna är inte det viktiga för jag tror inte några pengar kan ersätta det han betyder för Bajen.

Djurdjic leker i straffområdet

Hans enorma vinnarskalle, löpvilja och fysiska styrka. Inte för inte han kallas för Djuret, inte bara med tanke på efternamnet utan även att han spelar vidare med brutet näsben och att det verkligen känns att gå i fysisk duell med honom.

Jag ansåg det helt rätt att han var stand in som lagkapten under hösten när både ordinarie och vice lagkapten var borta. Han visar vad han vill och han inspirerar på planen att kämpa.
Han har lite väl hetsigt humör ibland och en del både gula och röda kort har varit väldigt onödiga. Men det får man på köpet med en sån spelare.

Attityden och viljan är det som driver honom och det som får honom att till och med skälla på medspelare när de inte gör jobbet de borde enligt honom, Vinna är allt.
Eller ja, tydligen är pensionen också viktig eftersom jag tvivlar på att det är på grund av den sportsliga nivån han flyttar till Kina.
Pengar är drivande och fotbollen är hans jobb. Han ska göra det som är bäst för honom för annars presterar han inte oavsett vad jag eller andra fans tycker och vill.

Inga pengar kan ersätta honom tror jag, inte hans insats, hans offervilja och förmåga att ofta vara på rätt plats i straffområdet. Han springer hela matcherna och verkar aldrig bli direkt trött.

Djurdjic på väg med resten av laget för att tacka publiken

Djurdjic är en ganska unik spelartyp, det finns några men de är inte så många som är lika offervilliga vad gäller ta smällar på sig själva, ge sig in i dueller eller springa längre än vad kroppen orkar. Kämpande slitvargar, vanligare på mittfältet såsom Stefan Schwarz men de brukar inte vara lika starka avslutare som Djurdjic är.

Jag kommer att sakna honom extremt när säsongen börjar om flytten till Kina blir av. Bara att hoppas Jansson hittar någon form av likvärdig ersättare till honom. Om även Tankovic lämnar är det två stora luckor att fylla för sportchefen om Hammarby ska kunna slåss i toppen av tabellen detta år. Målvaktsposten är en annan där man inte vet hur det blir med Wiland än och frågan är om Blazevic är mogen för toppnivå över en hel säsong.

Citatet från den här artikeln sammanfattar det väldigt väl:
– Han är otroligt viktig. Nikola är en jävligt bra spelare med sin erfarenhet och sin attityd. Den förmedlar han till oss andra. Det kommer bli svårt att ersätta honom om han lämnar, det skulle vara tråkigt, säger Darijan Bojanic
https://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/a/RRB9xx/djurdjic-tillbaka-i-traning-med-hammarby

Tänkte vid senare tillfälle skriva om vad jag tycker om hans ersättare Paulinho.
Både och är en kort sammanfattning.

This entry was posted in Allsvenskan, Blogg, Fotboll, Hammarby, Sport and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply