Ny ledighet, så skönt

Jobbvändan e äntligen slut. Jag är ungefär lika slut.
Känner mig typ överkörd mentalt och fysiskt. Den förbannande förkylningen vill inte bryta ut helt och däcka mig eller gå över. Den bara ligger och stjäl energi och ork.
Jag blir tröttare av den och sover sämre, vaknar för tidigt och har svårt somna om.
Får snart hitta på nåt, börja använda allergispray eller gå till läkaren för att kolla.
Så här länge brukar det inte hålla i sig med nästäppa annars.
Kan vara att jag inte riktigt låter mig slappna av så det kan bryta ut men det här är ju mest irriterande. Och gör mig väldigt trött. Behöver inte bli tröttare än jag redan är.

Kladdkaksmuffins kanske det är dags att baka igen

En viss mental anspänning också av flera skäl. Både på jobbet och vid sidan. Handlar om mycket arbetsmiljö där jag inte riktigt vet vart jag ska börja, är lite som kollega beskrev, att min uppgift är att äta upp en elefant.
Jag måste börja med ett ben i taget medan jag nästan försöka ta en tugga här och en där. “Men då springer elefanten iväg” Ja, det är precis det som den gör, den eländiga elefanten springer iväg medan jag känner mig som nån form av terrier som springer efter och nafsar den i bakhasorna. Får inget grepp om något på det sättet.
Så det är dags försöka sätta mig ner och skriver ner allt, sortera in det i grupper och sedan fokusera på en del i taget för att få någon av dem gjorda ordentligt.

Finns en hel del roliga och trevliga saker som ger energi och glädje på fritiden. Umgås med vänner, familj och bästa sällskapet gör att jag får energi och vilja att klara av och ta tag i saker både på och utanför jobbet.
Det är så viktigt ha ljuspunkter och andningshål där man fyller på energi.
Haft fler än på länge senaste månaderna vilket haft viss effekt. Bara fortsätta på den vägen och hoppas det håller i sig med energi och kraftkällor.
Födelsedagsfika (om jag orkar å hinner fixa det), fixa inför bröllopsbaket i höst och en del konserter samt ett besök på Ullared är saker jag verkligen ser fram emot.
Några andra resor och besök av vänner i landet ligger i planeringsstadiet men jag hoppas verkligen de blir av.

Kanske en ny resa för att se Chelsea och annat roligt i London. Bara hitta nåt sällskap som vill följa med.

Bredvid jobbet är det lite omställning med nya schemarullen. I grunden är den säkert bättre för nattjobbare men den passar inte mig riktigt ändå.
Dels tycker jag det är svårt räkna ut långt framåt hur jag är ledig om jag vill boka in saker, vänner eller praktiska saker. Dels kapar det hälften av min ridning.
Jag har lyckats lösa byten i januari men det gör att det blir så kompakt de veckorna istället men får köra på det till april så får vi se vad som händer sen. Ridningen är nog viktigare än jobbet för min mentala hälsas skull. Men är mycket som ska klaffa.
Har en liten räddningsplanka men den är väldigt tveksam, tyvärr.

På sidan av jobbet är det lite annat som ligger och skräpar som jag inte riktigt får ordning på. Allt är inte i min makt men jag ska påverka det jag kan åt rätt håll. Resten får ta och lösa sig helt enkelt. Men mitt tålamod är inte vad det borde vara och det påverkar mig nog mer än jag vill erkänna. När energin tar slut tar det tålamodet med sig. Men nu ska jag ägna fyra dagar åt att bygga upp energidepåerna igen.
Börjar ikväll med en middag med Nathalie som jag ser alldeles för sällan, det ser jag verkligen fram emot och kan knappt få en bättre inledning på en ledig helg 🙂
Hoppas på att det dyker upp lite annat trevligt under helgen men annars pågår ju handbolls EM och massa vintersport och min lägenhet påpekar att den vill städas så fördriva ledig tid är inte svårt men finns olika grader av rolighet i det.

This entry was posted in Bakning, Blogg, Livet, Sötebröd and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply