VM i Falun dag 2 Herrarnas skiathlon

Då var det dags för herrarnas skiathlon. Man ser på damernas att det går att dra ifrån, det kommer vara bra för svenskarna. Dock är Johnsrud Sundbys sjukdomsfrånfall en nackdel i det syftet. Han hade gärna satt upp farten tillsammans med Hellner och några till. Främsta orsaken till att sätta fart är för att skaka av sig Northug. Han är i form och har en spurt som väldigt få kan stå emot, framförallt i långlopp. Om Cologna hittat formen sätter han nog gärna fart och han är mycket farlig till slutsegern.

Hellner visar gryende form och gillar att sätta fart. Det gäller dock att han har ork hela vägen. Samma gäller för Halfvarsson som har en vana att gå ut för hårt och inte orka hela loppet istället. Han är en dålig taktiker, får han ordning på det så blir han farlig. Han har en bra spurt även om jag inte tror han tar Northug över upploppet.

Förutom ovan nämnda ska man inte räkna bort ryssarna, Belov har visat att han kan vara med och hota över långlopp. Likaså Vylegzhanin som visat att han kan hänga och även har en bra avslutning. Inte heller ska man glömma Poltoranin om han vänt formen och håller ihop sin fristilsdel som ibland är svagare. En som visade bra form i genrepet var fransmannen Manificat. Man ska inte heller glömma Iivo Niskanen, jag varnade för systern som kom 4a, brorsan har haft större framgångar förut. Även Heikkinen kan vara farlig om han har en bra dag.

Två scenarior som troligen ger väldigt olika slutresultat. Blir det låg fart och samlat fält så blir Northug svårslagen om han inte får samma bakslag på formen som Björgen visade på i dagens lopp.
Blir det hård fart och många ryck är det ovisst vem som vinner men Hellner har en bra chans liksom ryssarna då. Är Manificat med till fristilen så blir han farlig.
Det gäller att tillräckligt många vågar sätta fart och tror sig om att orka den uppoffringen.

Jag tror på en schweizisk medalj, en svensk och en rysk.
Jag tror de lyckas köra bort Northug, men det är också något som många försökt med utan att lyckas så han kan mycket väl ta sin andra medalj i detta mästerskap.

This entry was posted in Sport, VM Falun and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply