Vilja

Vilja mot tankar, logik mot negativitet.
Mycket beror på tid på natten också men även humöret i övrigt samt om nåt hänt.

För tillfället känner jag mig rätt mycket som en belastning.
Det vet jag varför, försöker ändra men det går trögt.
Känner mig även som en dålig vän, försöker ändra även det men det är en balansgång mot hur jag vill agera samt borde kanske.

Sen försöker de negativa tankarna tolka allt på sitt sätt, spinna vad som helst åt fel håll.
Typ bara för att. Inte en logiken som någonstans finns i skallen tycker att det är negativt men vad tusan, jag är duktig på att vrida saker ibland..
Tyvärr oftast åt det här hållet. Men det är bara att försöka ha tålamod, ta det lugnt och försöka se till att logiken vinner tills den överbevisas.
För i grunden är det alltid det jag väntar på. Att det negativa får rätt.

Tour de Ski 2017

Trots att det saknas några huvudnamn vilket det alltid gör men kanske tyngre än vanligt i år. Johaug, drottningen av framförallt final climb men även av skidåkningen senaste året. Björgen och så Northug som alltid är med i toppen av slutställningen men har problem med slalombacken. Och givetvis de tre ryssarna som varit med i toppen senaste åren, Legkov, Vylegzhanin och Belov, stoppade på grund av misstänkt dopning från Sotji OS bland annat.

Damernas tävling har varit ovanligt jämn, kanske just därför. Medan herrarnas har varit betydligt mer ojämn. Detta mer beroende på att Ustiugov varit klasser bättre än föregående år, betydligt jämnare på högsta nivån.

Jag är lite orolig just för att han är ryss och plötsligt så överlägsen. Men det går inte att generalisera så egentligen. Eller, det är väl inte rätt att döma alla från samma land.
Han går ut i väldigt stor ledning, över en minut till Sundby och även om Sundby är en betydligt bättre klättrare är avståndet för stort. Om inte Ustiugov fullständigt klappar ihop så vinner han idag. Han är större och tyngre än Sundby men tillräckligt stabil för att hålla undan med det avståndet.

Damtävlingen är mer svårtippad. Men jag tror att Stina Nilsson får svårt att hålla undan. Hon har inte riktigt rutinen eller hårdheten ännu. Det är hennes första säsong då hon kör så många lopp och så många längre distanser. Hon har en toppform som talar för henne men att hon är längre och tyngre än motståndarna talar emot henne när det kommer till klättring. Jag tror att Heidi Weng vinner idag.
Jessica Diggins tappade lite väl mycket idag men är en fruktansvärt bra klättrare. Även Pärmakoski är en bra klättrare och inte alltför långt efter.
Kommer bli en spännande avslutning.

Det heter Premier League, inte Zlatan League

Senaste veckorna har jag reagerat på att Viasat valt att visa Uniteds matcher de gånger de bara får visa en match live.
Förr om åren har de roterat på topplagen, prioriterat ligaledarna av förklarliga orsaker samt givetvis stormatcherna.

Men denna säsong har de frångått detta.
De visar med fördel United oavsett vilka de möter och vilka de spelar samtidigt som. United ligger för närvarande 6a i ligan. En del av de senaste matcherna har de mött mellanlag och ändå gått före bland annat ligaledarna Chelseas matcher.

Detta är inte ovanligt en gång men när det händer flera gånger i rad och detta trots att Chelsea leder ligan med 6 poäng och jagar Arsenals rekord i antal raka segrar.

Visst, jag förstår att det kan låta som avundsjuka. Och ja, det är klart jag hellre ser Chelsea live än kommer ihåg ta bort alla flashmarkeringar jag har på Chelsea och undviker resultatet i två timmar för att sedan se matchen…

Men det som är märkbart är skillnaden från förr om åren och även om man läser avtalet som Viasat använder som svar när folk klagar. Rotera mellan topplagen.
Well, är man ett topplag när man jagar en Europaplats…
Tveksamt, däremot har de Sveriges absolut bästa fotbollsspelare som även är en av de mest populära idrottarna i landet i sitt lag. Det är därför Viasat visar de matcherna.

Likadant har de varit senaste åren när jag följt Champions League.
Allt försnack handlar om Zlatan tills det är två minuter kvar till den aktuella matchen ska starta. För oss som inte håller på Zlatans lag eller kanske inte är överdrivet intresserade av Zlatan är det lite av ett hån mot vårt intresse.

Chelsea Supporters Sweden sammanfattade detta ännu bättre i ett mejl till Viasat.
Ett mejl som definitivt inte fått det svar det förtjänar men däremot det svar man väntat.
Originalartikeln på svenska fans

Nyheter 24 uppmärksammade mejlet
Nyheter 24s artikel

Osäkerhet

De flesta är osäkra inom något område.
En del väljer att dölja det bakom skådespeleri för att inte visa sig svaga.
Jag brukar hamna i ett mellanläge.
Jag kan dölja det om jag vill och det gör jag också för vissa.
En del människor ska helt enkelt inte få se dina svagheter för de utnyttjar dem.

Rädslan för att inte duga är nog den största inom vilket område det än är.
Man måste hitta sitt egenvärde inom sig.
Värdet ska komma inifrån, inte från vad andra tycker och säger om en.
Men det är så extremt lätt att säga och så extremt svårt att leva efter.