Hammarby våren 2013

Det är inte direkt så att man tänker på ett blivande allsvenskt lag när man ser Hammarby spela i årets superetta. Långa stunder ser det mera ut som om laget hör hemma i Division ett än i Allsvenskan.

Vad det beror på kan vara svårt att ringa in men jag tänkte göra ett försök.
Det verkar som att många spelare saknar självförtroende, det blir inga mål.
Ändå har det värvats dokumenterat bra målskyttar som Erik Sundin och Mattias Adelstam.
Att Schuler inte gör så mycket mål var mer väntat även om han borde ha vant sig vid Sverige nu, det tog Charlie Davies ett år cirka men sedan producerade han riktigt bra å andra sidan.

Sundin borde göra mål, likaså Adelstam för det är inte chanserna som saknas, det är skärpan. Men den som fått flest chanser har varit det omskrivna nyförvärvet Nahir Besara. Och han har inte svarat upp till de förväntningar många hade på honom, visst, det går att se att killen har talang. Ibland.
Ibland ser det istället ut som att han undrar vad det där runda rullande gör framför fötterna på honom. Hans skott från riktigt bra lägen är så lösa att de tyder på extremt dåligt självförtroende. Jag trodde att det skulle lossna när han tråcklade in ett mål med lite tur.
Men icke, han spelar för defensivt, hellre bollen bakåt eller i sidled än söker en offensiv bollväg mot forwards.

Kennedy fortsätter producera men att ett helt lag är beroende av en spelar, det är inte optimalt. Det behövs att fler kliver fram. Castro-Tello har gjort det bra de inhopp han gjort i år, jag vågar dock inte tro det kommer fortsätta med tanke på hur han varit förr om åren.
Någon vars spelstil borde passa det spel som Hammarby visar upp är Sinan Ayranci men han är förpassad till bänken utan någon förklaring till allmänheten.

Med tanke på långbollarna som slås och den mängd hörnor laget haft vore en luftvinnare något att verkligen eftersträva. Det har verkligen saknats, tror inte Hammarby vunnit en duell i offensivt straffområde på en hörna i år, det är verkligen inte godkänt.

Att Von Schlebrügge gick sönder tidigt var inte något som man räknade med, han skulle vara en av ledargestalterna. Dock tycker jag Guldborg-Christiansen och Theorin fyller mittbacksplatserna bra, fast Max är bättre på offensiva hörnor och det märktes snabbt i comebacken då han var nära att nicka en boll i nät.

Spelet går många gånger i stå, mycket spel på mittplan, blandat med att spela bakåt, det verkar inte som att någon vill ta ett offensivt ansvar med undantag för Kennedy och Lallet.
Det måste bli mer Go, mer vilja och mer mod i Hammarby om det ens ska finnas en teoretisk chans att ta sig upp till fotbollens finrum om någon månad.
Chansen finns än. Absolut. Men då måste det börja göras mål.
Bakåt är Hopf fortfarande väldigt svår att överlista.
Men gör man inte mål så hjälper det inte att man inte släpper in några heller.

Det räcker inte med oavgjort, matcherna måste vinnas för att klättra i tabellen.
En riktig targetforward som producerar direkt står högst på önskelistan till premiären på Tele 2 Arena. Samt självförtroende till Nahir Besara, annars bör han inte få spela från start. Han sänker resten av laget när han spelar sidled varje gång, motståndarna hinner samla sig och kan stoppa alla anfallsförsök.

This entry was posted in Fotboll, Hammarby, Sport and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply