Nej tack till Zlatan i Hammarby

Jag vet att jag är rätt ensam om åsikten.
Och skulle jag uttrycka den i vissa grupper på Facebook skulle jag förmodligen få hatbrev, bli lynchad eller utkickad från grupperna och blockad.

Men det spelar ingen roll. För jag håller fast vid den åsikten jag haft många år, redan när jag var emot Zlatan i landslaget. Det var många gånger jag blev totalt idiotförklarad av folk då. Och många hade väldigt svårt att ens lyssna på argument.

Varför är jag då emot att Zlatan skulle spela i Hammarby.
Han är en av Sveriges bästa spelare genom tiderna, utan tvekan. Han kan avgöra matcher på egen hand eller kunde iallafall. Nu är det lite svårt veta med hans status och ålder.
Problemet är inte hans talang, problemet som jag ser det är samma som när jag inte ville ha honom i Svenska landslaget heller.

Han tar lagspelet ifrån laget. Han gjorde det i landslaget, alla bollar behövde passera honom i varje uppspel. Det gjorde att saker fokuserades på honom istället för matchen. Det gjorde landslaget sämre oavsett hur bra han själv var/är.
Det skulle troligen bli detsamma om han spelade i Bajen, att allt fokuseras på att ge honom bollen antingen för avslut eller uppspel och det fungerar inte i allsvenskan heller.

Så nej, jag vill verkligen inte ha honom som spelare i Bajen, tror till och med jag skrev det i blogginlägget om honom när det blev klart han köpte in i sig i Bajen. Han höjer nivån på träningar men jag vill inte ha honom på plan i match. Sen vägrar han spela på konstgräs samt att jag inte tror han spelar bra på det vilket man sett i andra som kommit från enbart naturgräs eller att hans kropp håller för konstgräs.

Han får jättegärna träna med laget, det höjer nivån och får ungdomarna att vilja kämpa mer tror jag, de får nära till någon som jag misstänker många av dem haft som förebild i många år. Men på en match skulle all uppmärksamhet gå till honom, bra om motståndarna fokuserar på honom men mindre bra om det gör att alla medspelare vill att han ska bestämma hur alla anfall ska gå till.

Men vad jag tycker och vill spelar ingen roll.
Zlatan lyssnar inte på någon annan än sig själv.
Återstår att se, men jag har ytterst svårt se honom spela på konstgräs eftersom han vägrat göra det i USA senaste åren. Så blir inte många matcher han kan spela då oavsett.
Kul för Hammarby med uppmärksamheten men kung i Bajen är och blir han aldrig.
Det finns några, Nacka och Kennedy bland annat. Men där kommer inte Zlatan hamna, inte i min bok iallafall. Jag har en gång sagt att jag inte tänker gå på matcher om Zlatan spelar i Hammarby, återstår se hur jag gör med det om det blir ett aktuellt problem.

Zlatan med finaste tröjan. Återstår se om han kommer spela match i den… (bilden tagen från www.hammarbyfotboll.se)

This entry was posted in Allsvenskan, Blogg, Fotboll, Hammarby, Sport and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply