Titellös säsong

Jag har sagt det länge, började nog i november om inte oktober med att säga att Chelsea kommer inte få någon titel den här säsongen.
Champions League försvann när vi inte gjorde mål eller kunde prestera ordentligt, ligan tappade vi nånstans något senare när vi fortfarande inte kunde göra mål, ens på de sämre lagen. Förlusten mot West Brom var droppen som fick bägaren att rinna över och som gjorde att Di Matteo fick lämna.

Att sätta in Benitez är för att rädda en CL-plats till nästa säsong när det verkar som att Mourinho kommer tillbaka och tar över. Men det har inte gett nån tändning alls med tränarbytet. Fansen har varit vansinniga, stödet har nästan försvunnit emellanåt och för att inte tala om att tålamodet är slut med underpresterande forwards.
Men jag vägrar skylla allt på Torres, ja, killen borde gjort ett antal mål till. Men han har kämpat kopiöst, försökt allt och även skapat många chanser samt slagit många avgörande passningar. Mata har varit den genomgående bästa offensiva spelaren den här säsongen, tillsammans med Lampard men inte på samma sätt.

Visst, Chelsea kan fortfarande vinna Europa League men insatsen mot Sparta Prag tyder inte på en lysande chans. Det imponerar inte alls. Verkar inte finnas nån riktig struktur och Demba Ba som skulle vara frälsaren tycker jag inte gör det speciellt bra.
Han började bra men efter de matcherna har han försvunnit, det kanske sätter ner honom för mycket att spela med mask för att skydda det brutna näsbenet men borde han då spela? Hans prestation idag gav visserligen en straff men i övrigt syntes han knappt.
Jag vill se mer av honom och Torres tillsammans, mer 4-4-2 än det vi försökt spela hittills då ingen forward klarar prestera ensam på topp.

Chelsea är kvar i FA-cupen också där de har ett imponerande facit senaste åren. Men även där kan jag inte se hur de ska kunna gå hela vägen.
Någon måste börja göra mål och det ska helst vara en forward.
Sedan har det varit väldigt mycket felbeslut på sistone. Ramires kommer igenom på bra sätt flera gånger men passar aldrig bollen i rätt läge, försöker gärna tråkla sig fram själv vilket nästan alltid slutar med att han blir av med den.

Moses har visat form, både under Afrikanska och sedan han kom hem. Men han kan inte leda laget själv, ingen kan leda Chelsea till toppen själv. Det måste vara flera som presterar. Sedan får gärna coachningen bli mer begriplig.
En riktig toppmatch som den mot City är perfekt för ledargestalten Terry, då bänkas han och Luiz får spela mittback, han som inte ens spelat på den positionen på sistone gör en riktigt dålig match, många felpass och fel i placeringen.
Att sedan byta ut Hazard och Lampard mot offensiva krafter är bra när man satsar framåt men att sedan ta ut Mikel också för att sätta in Torres gör att den enda defensiva kraften som var kvar var Ramires. Ska en vara kvar på plan hade det nog varit bättre med Lampard. Hans skott utifrån kan vara avgörande.

Det krävs en rejäl uppryckning för att den här säsongen ens ska sluta  med en CL-plats.

This entry was posted in Fotboll, Internationellt, Sport. Bookmark the permalink.

Leave a Reply