Semmelbuffé och ny utmaning

Igår var det Fettisdagen – dagen på året då alla äter semlor i alla former och smakvarianter. Från att ha varit rätt traditionstyngd med antingen vanlig semla eller så kallad Hetvägg som enda alternativ har det de senaste åren dykt upp mängder av varianter, nutellasemla, vaniljsemla och chokladsemla är rätt vanliga smaker. Sedan kommer de lite galnare som Prinsessemla, inspirerad av Princesstårtan.

Utöver smakerna har det också kommit en mängd nya utseendevarianter. Semmelwrap och korvbrödssemla för att nämna några. Jag är inget jättefan av mandelmassa så brukar äta max en semla per år. När jag provade Nutella var det riktigt gott så kanske tur de inte säljs överallt.

Men idag blev det Semmelbuffe på Såstaholm tack vare Nathalie (mizznoctiz.com).

Fanns några välja på men hade nästan väntat mig fler. Här är flera samma sort.

Mest en kul grej för mig och kul göra nåt lite ovanligt. Men visst, de hade några goda varianter, vanilj var helt okej och den i croissant med jordgubbar var min klara favorit. Riktigt god! Kanske inte åt så det var värt pengarna men värt dagen iallafall, helt klart!
Kan lova att man vart väääääldigt mätt även om jag till skillnad från resten av sällskapet faktiskt klarade mig från illamående 🙂

Bra första portion, vanlig semla och Croissant favoriten samt en god kopp te.

Fick en liten utmaning av mig själv på köpet när det gällde bilkörning, norrort har jag kört väldigt lite i överhuvudtaget så jag hittar inte alls. Varit utåt Täby en gång förut när jag skjutsade pappa till GAIS match. Men det gick nästan bättre än förväntat även om nysaltad väg gav lite väl mycket äventyr och en del människor inte borde ha körkort.
Synd på köerna på vägen hem för det gör att jag överanstränger mina trasiga knän.
Automat blir det nog när prövotiden går ut på körkortet (om jag lyckas behålla det så länge förstås 😛 )

Portion nummer två, fick inte riktigt i mig sista med vit choklad och passionsfrukt.

This entry was posted in Blogg, Livet, Sötebröd and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply