Övertygande seger trots manfall

Riktigt skön seger för Hammarbys handbollslag igår.
Bra inför jobbnatten och snäll GL som lät mig komma in senare.
Underlättar en så lång natt med en seger också, annars blir det tungt.
Prestationen blir ännu bättre när man betänker att lagkapten Gunnar Pettersson saknades, skytteligaledare Martin Dolk saknades samt både Topias Laine och Henrik Varul. Den sistnämnde är saknad på linjen så jag hoppas hans skada läker som den ska och så bra det går!

Det började till och med rätt bra den här gången. Holmberg som fick starta i målet den här matchen var riktigt bra i första halvlek och framåt var kantspelare Lindeberg grymt bra. Han kontrade in ett flertal mål, sammanlagt blev det 11 mål för kvällen, där passningarna från bland annat “Slaktarn” Nilsson och Gustav Davidsson som själv gjorde 7 mål varav två på straff.

Gustav Davidsson in action när han letar passningsalternativ

Men Hammarby är Hammarby, när man tycker det är lugnt så verkar de tappa koncentrationen eller orken eller ja… Börjar bli slarvfel, passningarna går fel, de står lite fel i försvaret och målvakten har en sämre period. Plötsligt är ledningen bara två mål.
Men den time out Fahlgren tog hade effekt och bättre inhopp än Fred Olsson får man nog leta efter, två mål i två raka anfall gjorde ledningen stabil igen.

Största jublet fick nog dock 18-årige debutanten Adam Hjortenbom, som följer i storebror Simons fotspår, som gjorde sina första minuter i A-laget. I sitt första anfall knorrade han in bollen i mål från kanten. Snyggt och säkert.

Davidsson gjorde några projektiler där han hoppade in som ett jaktplan i målgården och bombade in bollen. När Linköping spelade utan målvakt så kunde Hammarby med Lindeberg i spetsen göra ett antal enkla mål. Snyggast var nog dock Anders Wik-Rydbergs mål, i trängt läge på väg bli nerdragen, vid egen sexmeterslinje lobbar han in bollen i det tomma motståndarmålet.

Laget med Adam Hjortenbom och Ludvig Lindeberg leder segersången

Segersången leddes av ynglingarna Adam Hjortenbom och Ludvig Lindeberg som lät den förstnämnde leda sången trots att han själv utnämnts till matchens spelare.
Så en riktigt kul match måste jag säga och en seger är alltid skönt att se!

This entry was posted in Blogg, Hammarby, Handboll, Sport and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply