Tät final med lite tråkig avslutning

Det var grymt tryck på läktarna, kändes som halva Kroatien hade åkt till Stockholm.
Verkade så när man letade parkering också.. Men man ska utmana sig själv och det gjorde jag iallafall när jag tog bilen dit och lyckades hitta en parkering i ett bostadsområde 10minuter från arenan. Ganska nöjd med att ha klarat av det ändå.
Även om jag inte direkt är sugen på att göra om det.

Men var mäktigt komma in på läktaren och höra de Kroatiska fansen. Och nog hördes de alltid. Nästan hela matchen. Dock med rätt mycket buanden när Spanien anföll, det är tyvärr som det brukar men jag är inget större fan av det. Gäller inte bara Kroatien, väldigt vanligt bland gamla Jugoslaviska länder. Min gissning är att det är på grund av starkare nationalism kanske beroende på de många krig och oroshärdar som drabbat de länderna betydligt mer än oss i norden.

Det började bra med att Kroaterna tog ledningen och höll en tvåmålsledning i cirka 20minuter, sedan bytte Spanien målvakt och Gonzalo Perez de Vargas kom in i matchen, han stängde igen målet och Spanien kom ikapp. Dock hade Sego ingen bra första halvlek och Cindric var förvisso på bänken men spelade nog bara 2-3 anfall så den knäskadan blev kostsam även om den inte syntes när han sprang.
I andra halvlek vaknade Sego men då försvann anfallsspelet nästan helt från Kroatien, ingen verkade våga skjuta,  Duvnjak sköt men missade och missade även en straff. Tror att Karacic även om han sköt några skott också var hämmad av den knäskada han också fick under turneringen.

Spanien hade dock turneringens bästa målvakt och det visade sig den här matchen, han hade en högre jämnhet än Sego. Det var två väldigt starka och jämna försvar som gjorde det svårt för skyttarna åt båda håll. När Kroatien fick en utvisning och spelade utan målvakt så drog Spanien ifrån med 3 mål varav två i öppen kasse. Kroatien hämtade in det trots att jag trodde det var kört och hade även läge att ta ledningen vid två tillfällen men då stod försvar och målvakt i vägen.

Med en minut kvar hade Kroatien chans att kvittera, då fick Karacic hjärnsläpp och glömde studsa bollen. Därmed blåstes han av för stegfel och Spanien fick bollen och avgjorde med ett mål till slutresultatet 22-20.

Nog rättvist sett till hela matchen för det låste sig för Kroatien. Och kanske rättvist även sett till hela turneringen. Men lika surt för mig säger jag som ville att Kroatien skulle få vinna igen. Dock ett stort avbräck att Cindric och Karacic blev skadade. Då föll ett för tungt ansvar på Duvnjak som inte orkar spela så många matcher på så kort tid på allra högsta nivå. Men han slet hela matchen och gjorde det ruskigt bra. Men han behövde vila och då fanns ingen som riktigt kunde ersätta honom. De testade med Horvat men kantliraren är inte riktigt på samma nivå som speluppläggare eller skytt även om han gör det godkänt.

Framförallt var det en upplevelse att se dem live igen i en tävlingsmatch. Kan bara hoppas det händer igen. Men närmst ska jag hålla tummarna för att de kvalar in till OS i höst, det är ingen lätt grupp de fått där de möter Frankrike och Portugal och ett afrikanskt lag. Bara ladda om mentalt och återhämta sig från den här helgens berg och dalbanor för nerverna…

This entry was posted in Blogg, Handboll, Sport and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply