Sverige utslaget men bra uppryckning

Jag är tydligen sämre på matematik än jag trodde. Var nästan säker på att Sverige var ute efter matchen mot Portugal men tydligen inte.

Nu hjälpte inte det då Norge var ett nummer för stora återigen med Sagosen och Bergerud i spetsen. Dock spelade Sverige riktigt bra i andra halvlek och det blev spännande mot slutet trots allt. En riktigt bra uppryckning efter matchen mot Portugal. Palicka var ruskigt bra men det hjälpte inte denna gång.

Men till skillnad från Kroatien igår som inte ledde matchen förrän med 2min kvar efter att ha legat under med flera mål hela matchen och vände och vann, så kom inte Sverige ikapp. Missade straffar och lite omständligt spel satte stopp för sista semifinalhoppet.

En deppig Kim Ekdahl du Rietz efter Sveriges förlust

Dock väldigt kul att se Lucas Pellas komma in och vara så bra. Från (oförtjänt enligt mig) bänken i Hammarby till landslaget på bara några år och visa sin talang på ett sånt sätt. Imponerande. Och bra straffar satte han också.

Synd det inte räckte, hade gärna sett Sverige i semifinal på fredag. Men Kroatien är med största sannolikhet klara för den matchen iallafall så det ska bli grymt kul. Dock hackade deras spel lite igår, till stor del för att tyskarna spelade brutalt i första halvlek vilket renderade dem en del utvisningar.
Rena turen inga nyckelspelare gick sönder, vore kul om Kroatien kunde få genomföra en turnering utan såna skador denna gång. Tror inte jag sett det sen OS 2004 ungefär…

Så kul med såna här sporthelger, bra med tidsfördriv och handboll är en av mina absoluta favoritsporter att titta på!

This entry was posted in Blogg, Handboll, Sport and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply