Sverige föll på taktik

Sverige är på farlig mark i EM nu efter förlusten mot Slovenien.
En inte helt oväntad förlust, vi har haft svårt för Slovenien de senaste mästerskapen, man kan tycka att då borde coacherna ha lärt sig något om taktiken som fäller dem, för det är samma varje gång.
Slovenerna drar ned tempot så mycket de bara kan (och får för domarna) och det spelet passar inte Sverige alls.

Skillnaden blev tydlig när Sverige fick några räddningar och kontringar på det så det blev fart i spelet. Då var vi nära komma ikapp och även nära ta ledningen. Sedan tog Bombac kommandot och sänkte tempot igen samtidigt som Appelgren inte hade sin bästa dag i det svenska målet.

Rättvis seger för Slovenerna och Sverige måste nu vinna mot Polen för att ta sig till huvudrundan. Det kan de göra om de får ordning på spelet. Det var många som var tveksamma idag, inte vågade när det gällde. Eller inte vågade försöka igen när de missat. Det går att spåra även till Hammarbys klubblag där vissa spelare verkligen måste sätta sitt första skottförsök för att våga igen.
Självförtroende är oerhört viktigt och det är bara att hoppas att Lagergren kommer till spel, sedan ska det inte hänga på en spelare och det gör inte det svenska laget heller men han har ett bra skott och behövs nog på planen mot Polen.

Att komma på ett motmedel mot lag som vill dra ner på tempot är nog högst på agendan inför kommande matcher. Borde vara om inte annat då det om sagt inte är första gången Sverige förlorar på just det sättet.
En svensk var dock glad idag, EM guldhjälten från 2002 när det senaste arrangerades i Sverige, Ljubomir Vranjes, numera förbundskapten för Slovenien och således den som såg till att de genomförde den vinnande taktiken.
Måste känts märkligt för Ljubo att komma hem på det sättet och kanske lite blandat att besegra Sverige, men han slog inte ut dem iallafall. Sverige har saken i egna händer.
Bara gratulera Vranjes och önska honom lycka till i resten av turneringen.

Torbjörn Bergerud efter segern mot Frankrike

Torbjörn Bergerud efter segern mot Frankrike Bilden lånad från: https://www.handball.no/nyheter/2020/01/norge-til-hovedrunden—frankrike-til-varnes/ Foto: Vidar Ruud NTB/Scanpix.mot ka

Några som lite överraskande inte kommer spela huvudrundan är mångfaldiga mästarna Frankrike. De förlorade rättvist mot Norge och efter förlusten mot Portugal häromdagen kan de inte gå vidare. Norge däremot är klara för mellanrundan efter en stormatch av Sander Sagosen och målvakten Bergerud. Sagosen gjorde 10 mål och visade precis vilken storstjärna han är medan de franska stjärnorna kanske har pikat för det är inte meriter som vinner matcher. Dock kan de givetvis fortfarande spela bra handboll men två förluster av två möjliga talar ändå sitt tydliga språk.

This entry was posted in Blogg, Handboll, Sport and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply