Handbolls EM har börjat

Igår började handbolls EM för Sverige. Det arrangeras bland annat av och i Sverige dessutom. En riktig högtid för den som är handbollsintresserad.
Det är jag ju om nån lyckats missa det. Det är inte samma sak eller självklart att man gillar landslaget bara för att man går på klubblagets matcher.
Men jag gillar landslaget. Dock är jag quissling här också, mitt favoritlag är Kroatien sen jag såg dem live i OS 2004 med deras spektakulära spel med Balic och Dzomba i spetsen.

Kroatiens lag när de mötte Sverige 18/4-2018

Kroatiens lag när de mötte Sverige 18/4-2018

Båda de har slutat sen dess men Cindric och Duvnjak är värdiga arvtagare till Balic och lever nog ett nyttigare liv utanför banan, verkar onekligen så på deras kondition om inte annat.
Att Cervar fortfarande tränar dem är intressant, han har gjort det i många år i flera omgångar och har inte alltid stödet från laget.
Han har även tagit en hel del väldigt märkliga och avgörande beslut genom åren under mästerskap såsom att skicka hem klart bästa målvakten Alilovic från hemma EM, han togs tillbaka efter en match men det var för sent.
Där har det inte riktigt kommit fram någon riktig arvtagare sen storhetstiden.

Från matchen Sverige-Kroatien 18/4-2018

Från matchen Sverige-Kroatien 18/4-2018

Jag ska gå på semifinalerna vilket ska bli ruskigt kul. Helst hoppas jag Kroatien spelar i den ena och Sverige i den andra. I finalen kommer jag då få problem vad jag hålla på, det kommer iallafall vara rätt jämt för mig.
Båda lagen har imponerat i sina inledningsmatcher tycker jag. Kroatien vaknade i andra och visade då upp riktigt bra spel. Samma för Sverige igår när de utklassade Schweiz, det man minns mest av den matchen är Palickas storspel samt Walter Chrinz debutinhopp, vilket sinnessjukt jäkla mål grabben gör. Han kan gå långt om han fortsätter vara orädd och skadefri.

Att Frankrike rättvist fick stryk av Portugal var oväntat men roligt.
Återstår att se dagens matcher, ska försöka se både Danmark och Norge då de också brukar vara med och slåss om topplaceringarna.

Från matchen Sverige-Kroatien 18/4-2018

Från matchen Sverige-Kroatien 18/4-2018

This entry was posted in Blogg, Handboll, Sport and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply