Bak och Chokladmässan

Något sent inlägg men bättre sent än aldrig har jag hört.
Årlig tradition, Bak och Chokladfestivalen på Älvsjö mässan. Brukar gå med mamma och så även i år. Det var väldigt trevligt.

Dock kan jag tycka det är lite tråkigt att det blir mindre och mindre bakinriktat om man tänker brödmässigt och mer på olika godsaker.
Visst att det heter chokladmässa också men något mer jämt fördelat hade jag föredragit.

De ser väldigt goda ut, alla cocosbollarna, läckra färger.

Jag gillar ju brödbak mer än alla godsaker som är för “avancerade” för min smak. Jag är ingen finsmakare vad det gäller choklad. Föredrar oftast Marabous olika smaker eller möjligen de belgiska sjöfrukterna man kan köpa förpackningar med. Dyr premiumchoklad och praliner är oftast inget för mig. Närmaste jag kommer är märket Tonys som är en ganska ny bekantskap för mig. Och en trevlig bekantskap får jag säga.
Flera goda smaker, lite ovanliga, något kraftigare smak och tjockare bitar än de flesta andra chokladkakor som finns att köpa.

Chokladbräck, de är faktiskt lika goda som snygga. Iallafall de med hallon och havssalt

Det är mysigt att gå omkring och titta på allt. Även om det tenderar att vara lite för mycket folk för min smak. Det blir lätt väldigt trångt i gångarna.
Och även om jag inte köper nån choklad nästan längre för att en blir liggande då det är lite för fint för min smak men i små portioner är det gott. Dock äter jag väldigt lite choklad hemma numera.
Men jag köper en del annat, finns alltid saker man kan behöva eller bara vill ha.

Läckert utseende på pralinerna men lakrits är inget för mig

Det som kommit mer och mer senaste åren är att det ofta finns massa sorters Teer och tillbehör samt annat sånt på mässan. Och det har jag svårt motstå även om jag försöker bli bättre då jag blivit sämre på att dricka lös te hemma. Får bättra mig där helt enkelt istället. Lös te är egentligen godare och nog bättre men kräver lite mer insats.

Sjukt läckra chokladskulpturer i former av hästsaker och verktyg. Ruggigt naturtrogna.

Den här gången blev det några kökshanddukar, lite presenter och några bröd.
För några bagerier är alltid där och bakar på plats, det är svårt motstå lukten av nybakat bröd och nybakade bullar. Väldigt gott måste jag säga även om det jag bakar själv också smakar bra.

De här högklackade skulle jag kunna tänka mig ha hemma hellre än vanliga

Trevlig tradition är det tycker jag, hoppas den fortsätter många år framöver även om jag hoppas de gör det lite mer brödbakinriktat till hösten.

Blir många fina, färgglada bilder på de här mässorna.

Vad har ni för favoritchoklad som ni inte kan leva utan?

This entry was posted in Bakning, Blogg, Bröd, Sötebröd and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply