Ny tränare

Att Nanne skulle få sparken gissade jag redan två veckor innan det skedde.
Det var för mycket rök för att det inte skulle ske.
Var säkert en kombination av allt möjligt som ledde till det.

Jag vet fortfarande inte om jag tycker det var rätt eller inte.
Nanne har gjort det förbannat bra på många sätt. Tog upp Bajen egentligen för tidigt och därför var inget riktigt förberett för Allsvenskan vilket han sagt hela tiden men fansen har svårt höra sånt.

Att spelsystemet inte riktigt funkade visade sig ganska tidigt men vad det berodde på är lite mer diskutabelt. Är det spelarmaterialet så borde Jingblad också få sparken då de tillsammans är de som värvat spelarna som ska matcha systemet.
Är det inställningen hos spelarna så lär det vara svårt för en ny tränare.

Men att Hammarby nu tappat Boo Wiklander kommer bli jobbigt om ingen värdig ersättare hämtas in. Han var en pådrivare och framförallt styrde han unga Aidoo och gjorde att han fick ut maximalt av sin kapacitet då han är orutinerad än så länge. Varken Sätra eller Magyar kan göra det på samma sätt, eller de gör det inte i alla fall.

Att behålla Kristinsson i målet är nog det viktigaste av allt nästan. Svårt få en likvärdig målvakt till allsvenskan när Hammarby inte är ett etablerat topplag eller ens mittenlag.
Sedan är det ju det som saknats flera säsonger. Hammarby behöver en riktigt pålitlig målskytt som håller en hel säsong och levererar. Men de är svåra att få tag på. Än svårare behålla om de presterar.

Att den nya tränaren är ett väldigt oskrivet kort tycker jag är lite märkligt.
Visst, han är väldigt uppskattad i Danmark men han har egentligen inte gjort något.
Att göra en bra prestation med en liten klubb säger inte jättemycket.
Det är ett bra steg för honom men frågan är om han klarar pressen som direkt kommer att komma från fansen. De är ute efter minst en hög mittenplacering, gärna topp 5, oavsett hur rimligt det egentligen är sett till spelarmaterial och sådant.
Jag hade nog väntat mig någon mer rutinerad att ta över och försöka få klubben ta nästa steg. Att prestera bra med småklubbar är en sak, då slår man ur underläge.
Att ta en klubb med ekonomi som en storklubb och förväntningar från många håll att vara eller bli en inom kort är en helt annan sak. Hoppas han inser vad han ger sig in på och att Hammarby scoutat honom och pratat med honom ordentligt.

Han kommer få ovärderlig erfarenhet. För Hammarby kan en tränare som inte håller trycket bli ödesdigert. Än mer om inte rätt nyförvärv kommer in.

This entry was posted in Fotboll, Hammarby, Sport and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply