Falun VM dag 8 Damernas 3 mil

Sista loppet för damerna detta härliga VM. Det är lite beroende på underlag och hur de träffar med vallan därefter. Men vad jag tror så ska de salta och då blir det hårda spår. Kommer det ingen snö lär fältet spräckas ganska tidigt och det är låga odds på att Therese Johaug är med och spränger.

Kowalczyk har visat riktigt  bra form och gillar klassiskt så henne ska man nog inte räkna bort idag. Hon har kört sparsamt i VM för att spara sig för de klassiska loppen som är hennes klart bästa chanser.

Även om klassiskt inte är hennes favorit går det definitivt inte att räkna bort Kalla i den lysande form hon är i. Stafettsträckan där hon går snabbare än Johaug var enormt imponerande. Jag tror inte det räcker över tre mil mot Johaug men orkar hon hålla ihop kan det räcka hur långt som helst. Den värsta pressen har lyfts lite från hennes axlar i och med de svenska framgångarna i VM.

En som varit både upp och ner under VM är skiddrottningen Björgen. Sprinten visade att hon har form men sen har det inte riktigt funkat för henne, vallamiss och snöstorm. Hur formen var i stafetten var svårt att se med tanke på luckan hon fick från start, det såg stabilt ut men blir hon inte pressad är hennes åkning alltid bra.

Finska Niskanen har visat riktigt bra form under VM med en kanonsträcka i stafetten där hon gick med Kalla och Johaug. Hon har laddat mot denna tremil och har kapacitet att slåss långt framme om det stämmer.

Det ska bli kul att se långloppsåkerskan Seraina Boner över en tremil. Hon är bevisat stark på långa distanser i klassisk stil. Sofia Bleckur har gjort ett mycket bra VM. Jag tror hon blir topp tio men inte når riktigt till toppen.

Medaljtips: Johaug, Björgen, Kowalczyk
Outsiders: Kalla, Niskanen, Boner

This entry was posted in Sport, VM Falun and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply